Kesäkurpitsa-papusalaatti lohella ja oliivitahnalla
keskiviikkona, toukokuuta 20, 2015
Pienet
kauniit kesäkurpitsat ja aurinkoinen ilma saivat minut salaattituulelle. Purkki
oliiveja ja papuja keittiön ruokavarastosta ja herkullinen yhdistelmä on
syntynyt. Salaattikastikkeena toiminut oliivitahna onnistui niin hyvin, että
suosittelen sitä mille tahansa kalaruoalle, paistetulle kanalle tai ihan vaan
leivän päällä.
Kesäkurpitsa-papusalaatti
lohella (4:lle)
2 pientä kesäkurpitsaa (n.
350g)
1 prk (300g) isoja
valkoisia papuja
1 ruukku lehtipersiljaa
hienonnettuna
iso kourallinen
salaattilehtiä
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
500g lohta
Oliivitahna
150g kivettömiä vihreitä
oliiveja
0,5 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 vihreä chili
1 pieni valkosipuli
n. 0,8 dl oliiviöljyä
- Valmista oliivitahna survomalla kaikki ainekset tehosekoittimella. Jos tahna on liian paksu, lisää hieman vettä.
- Leikkaa kesäkurpitsa erittäin ohuiksi viipaleiksi. Käytä mielellään mandoliinia tai kuorimaveistä.
- Sekoita kulhossa kesäkurpitsa, pavut, salaatinlehdet ja persilja. Mausta oliiviöljyllä.
- Leikkaa lohi annospaloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla noin minuutti per puoli. Nosta lämmöltä ja anna hieman vetäytyä. Jos haluat lohen läpikypsänä pidennä hieman paistoaikaa.
- Leikkaa veitsellä sitruunan kuoret ja jaa lohkoiksi ilman valkoista kuorta,
- Annostele lautasille salaatti, asettele päälle lohi, sitruunaviipaleet ja oliivitahna.
2 kommenttia
Maistuisi! Nuo isot valkoiset pavut ovat loistava hätävara kaapissa.
VastaaPoistaNo niin ovatkin! Paitsi olen meidän perheessä ainoa joka niitä syö:))
VastaaPoista