Appelsiinikastike parsan ja kalan seuraksi
sunnuntai, toukokuuta 10, 2015
Perjantaina
jääkaapissa odottivat parsanippu ja nieriää, loistavat ainekset moneen
herkkuun. Tällä kertaa kuitenkin piti saada jotain nopeasti mutta viikonlopun
kunniaksi vähän hienompaa kuin arkena. Ja nyt on pakko kehua, että lautaselle
muodostui mahtava ateria, joka syntyi vartissa. Tarjolla oli paistettua
nieriää, uunissa paahdettuja uusia perunoita (tässä vaiheessa espanjalaisia),
keitettyä parsaa, ja yhdistävänä komponenttina toimi herkullinen appelsiinikastike,
mikä sopii niin parsalle kuin kalallekin, yhdessä tai erikseen Tänä vuonna en
jostain syystä innostunut valmistamaan parsan klassista ystävää
hollandaisekastiketta. Appelsiinikastike taas ei vaadi tarkkuutta
valmistustekniikassa ja on huomattavasti raikkaampi vaihtoehto. Joten
suosittelen!
Appelsiinikastike
2 dl appelsiinimehua
(mielellään tuorepuristettua)
2 rkl valkoviiniä
¼ sipulia hienonnettuna
1 rkl voita
1,5 dl kuohukermaa
puolikas punaista chiliä
hienonnettuna siemenet poistettuna
1 rkl kevätsipulia hienonnettuna
suolaa ja pippuria
- Sekoita pienessä kasarissa appelsiinimehu ja valkoviini ja keitä noin 5 minuuttia kunnes seos on haihtunut puoleen.
- Lisää joukkoon sipuli ja keitä vielä 3 minuuttia.
- Sekoita joukkoon voi, kuohukerma ja chili ja keitä 5 minuuttia lisää.
- Mausta kastike kevätsipulilla, suolalla ja pippurilla.
- Nauti parsan ja paistetun kalan kanssa.
4 kommenttia
Kiva kastike parsalle! Parsaa pitää syödä nyt paljon ja usein. Vaatiiko tämä lohen kaveriksi vai meneekö pelkän parsan kanssa?
VastaaPoistaKiitos Merja! Kastike sipii loistavasti pelkälle parsallekin:)
VastaaPoistaMiten herkullinen kuva!
VastaaPoistaKiitos Anniina! Parsa on aina tosi kiitollinen kohde kuvata😊
Poista