Brunssi tyylikkäässä Michel-ravintolassa
tiistaina, toukokuuta 12, 2015
Huonot talousnäkymät eivät viime aikoina ole ainakaan
hidastaneet helsinkiläisten ravintoloitsijoiden menoa. Uusia ravintoloita tulee
kun sieniä sateella ja vanhat saavat kunnon ilmeenkohotuksia. Näin on käynyt
myös vanhalle kuuluisalle Königille. Paikan omistaja Center-Inn suunnitteli ja
rakensi Königin paikalle täysin uudenlaisen Michel ravintolan. Projektipäällikkönä
ravintolan suunnittelun, toteutuksen ja pyörittämisen takana on helsinkiläisestä
ravintolamaailmasta tuttu Mehdi Younes. Omistaja luonnehti uutta ravintolaa
Urban Classics – tyyliseksi ja Michel tarjoaakin kaupunkilaisille palveluja Helsingin
sydämessä ja kauniissa miljöössä aikaisesta aamusta yömyöhään.
Sisustukseen
ja sen erilaisiin yksityiskohtiin on Michelissa panostettu erityisen paljon. Heti
sisäänkäynnillä katse kiinnittyy mosaiikkilattiaan ja hienoon
Michel-laatoitukseen. Tosin, samantyyppisen ravintolan nimen kirjailun olen
huomannut myös toisen paljon pinnalla olevan ja vastikään avatun ravintolan
lattialla. Michelin sydämeksi ja
katseenvangitsijaksi on rakennettu kaunis iso ja avonainen baaritiski, jonka
materiaaleissa yhdistyvät vaalea marmori, teräs, kulta ja lasi. Marmoria näkyy ravintolassa
myös esimerkiksi isoissa pyöreissä Eero Saarisen tulppaanipöydissä, jotka
kiinnittivät ainakin minun huomion. Myös vaalea puu, nahka ja monenlaiset
design valaisimet tuovat paikalle hienostuneisuutta ja charmia. Tuoreet kukat
pöydissä taas viimeistelevät kokonaisuuden. Kaikesta sisustuksen ylellisyyden
elementeistä huolimatta paikka on kuitenkin helposti lähestyttävä. Luulen, että
jollekin sisustusbloggaajalle on paikassa paljon mielenkiintoista, minä taas
siirryn minulle tutuimpiin aiheisiin.
Olen jo ehtinyt hieman tutustua paikkaan käymällä siellä
noin viikko sitten ystävättäreni kanssa myöhäisellä aamiaisella vaunutreffien
merkeissä. Olen erittäin tyytyväinen, että Helsinkiin on tullut ravintoloita
jotka palvelevat aamusta iltaan. Niin kuin olen joskus maininnut, pienen lapsen
perheessä emme aina mukaudu perinteisiin lounas-päivällinen aikatauluihin,
joten pitkä aamiainen, joka tarvittaessa jatkuu aikaisella lounaalla, sopii
tällä hetkellä meidän perheelle parhaiten. Michelin arkiaamiainen koostuu
pöytiin tarjotuista aika perinteisitä aamiaisannoksista, joita on kuitenkin
hieman modernisoitu. Listalla löytyvät mm. erilaiset munaruoat, täytetyt
leivät, puuro ja pannukakut. Päädyimme tylsästi samanlaisiin avocado
toast-annoksiin ja granola-jogurtiin. Avokadoleipä yllätti positiivisesti
molemmat. Paahdettujen leipäviipaleiden välissä oli runsaasti avokadoa,
maukasta hummusta ja tuoreen mintun lehtiä. Yksinkertainen yhdistelmä toimii
niin hyvin, että varmastikin kopioin ideaa jatkossa. Granola annos ei taas
hirveästi yllättänyt mutta oli hyvä ja kaunis. Aamiaisen aikana olimme valitettavasti
ravintolan ainoat asiakkaat ja seuraavat saapuivat vasta lounaan alkaessa. En
tiedä oliko syynä vielä paikan tuntemattomuus vai helsinkiläisten heikko
aamiaiskulttuuri. Paikan korkeasta istumapaikkamäärästä huolimatta
ruokailijoilla säilyy hyvin oma rauha ja yksityisyys, mikä tekee siitä
erinomaisen esimerkiksi aamiaistapaamisille.
Michelin
brunssia lähdimme nauttimaan vähän isommalla porukalla. Tarkoitus oli juhlia
hieman etukäteen äitienpäivää minun siskojen perheiden ja tietenkin äitiemme
kanssa. Saapuessamme lauantaina kello kymmeneen ravintolaan, yllätyksekseni
paikalla oli jo muitakin, pienten lasten perheitä samojen päikkäriaikataulujen
yhdistelminä. Saimme pöydän heti buffet pöydän edestä mikä oli tietysti minulle
hyvä tilaisuus seurata brunssin kulkua.
Viikonloppu
brunssi, joka kestää kello 10-15 on herkullinen ja kevyt vaihtoehto niille
jotka haluavat yhdistää aamiaisen ja lounaan. Mikä onkin brunssin alkuperäinen
merkitys. Tarjolla ei ole tuhtia lämpimiä pääaterioita vaan tarjonta koostuu
enemmäkseen klassisista aamiaisruoista ja erilaisista salaateista. Brunssin
hinta 28 euroa saattaa kuulostaa korkealta aamiaisesta, mutta kokonaisuutena se
oli mielestäni täysin hintansa arvoinen.
Tarjolla
oli kuin puuroa, munakasta, pekonia (kerrankin rapeana!) kuin myös viimeaikoina
trendiannoksiin noussutta shakshukaa. Varmasti myös moni kasvissyöjä ilahtuisi
Michelin brunssin salaattipöydästä, joka sisälsi seitsemän yksinkertaista, mutta
onnistunutta kasvissalaattia. Leipäpöydästä löytyi monenlaista levitettä, ja
jälkiruokapöydässä kolme kuivakakkuvaihtoehtoa. Mehut, maidot ja tavalliset
kahvit ja muutama teevaihtoehto sisältyivät hintaan, joka kuulostaa
luonnolliselta, mutta ei ole kaikissa paikoissa käytäntö.
Jos
jostain pitää tälle brunssille moitteita antaa, niin joistakin logistisista
ratkaisuista, jotka voivat kyllä mennä alkulämmittelyyn piikkiin. Esimerkiksi
lautasten ja ruokailuvälineiden sijainti erikseen toisista ja kaukana ruosta
synnyttivät ihan turhaa liikennettä, mikä ei haitannut tällä kertaa kun ehkä
vain neljäsosa ravintolasta oli täynnä, mutta mikä todennäköisesti olisi
johtanut turhaan sähläämiseen, jos ravintolassa olisi ollut enemmän asiakkaita.
Tuli myös tunne, että ruokailuvälineiden sijainti ei ole hirveän looginen,
koska kuulin tosi monen asiakkaan kysyvän niiden perään. Pieni asia, mutta voi
näköään aiheuttaa turhia mutkia. Myös pieni epäkohta nousi esille
leipäpöydässä, jossa asiakkaat leikkaavat leivät itse. Pöydällä oli vain yksi
liina jolla pystyi käsittelemään leipää ja yksi veitsi. Tilaa löytyisi
kuitenkin vaikka kolmelle. Tämä tietenkin aiheutti jossain vaiheessa täysin
turhaan jonon ja ehkä jopa vähän huvittavan tilanteen. Suurena kalan ja
kaikenlaisten merielävien ystävänä hieman olin pettynyt kun brunssin aika
laajastakin valikoimasta ei löytynyt niille jostain syystä tilaa. En oikein
keksinyt siihen mitään muuta syytä kuin nopean pilaantumisen. Mutta nämä pienet
asiat ovat mielestäni vasta kuukauden auki olleelle ravintolalle sallittuja.
Kaiken
kaikkeaan suosittelen ravintolaa varsinkin rennoksi ja tyylikkääksi tapaamispaikaksi
kelloajasta huolimatta. Tällaisia paikkoja ei valitettavasti Helsingin ytimessä
ole monta. Uskon löytävääni ainakin itseni sieltä vielä monet kerrat.
4 kommenttia
Onpas König muuttunut;D
VastaaPoistaPakko myöntää, että en edes kunnolla muista miltä se näytti;)
PoistaHienoa, että uusia, kivoja paikkoja putkahtelee nyt sieltä sun täältä! Vielä kun pysyisi itse vähän kärryillä ;D
VastaaPoistaJust näin Heidi! Olen jo kyllä jäännyt junasta ajat sitten;)
Poista