Tomaattipesto
perjantaina, toukokuuta 15, 2015
Vaikka
kutsunkin tätä herkullista tomaattitahnaa pestoksi, sen käyttö on kuitenkin
paljon perinteistä pestoa monipuolisempaa. Käyttötarkoitukselle vain
mielikuvitus on rajana. Maukas tahna maistuu sellaisenaan leivän päällä, lihan
tai kalan kastikkeena, mausteena tai erilaisissa täytteissä. Olen joskus vuosia
sitten tehnyt tämän nyyttärikutsuihin ja jouduin korvamaan silloin perinteiset
pinjansiemenet auringonkukansiemenillä. Tahna sai sinä iltana niin paljon
kehuja, että siemenistä tulikin minun tomaattipeston pakollinen ainesosa.
Valmistus taas on niin helppo, että kauppojen valmiiden tahnojen ostaminen
olisi melkein rikollista.
Tomaattipesto
150 g aurinkokuivattuja
tomaatteja öljyssä
n. 250 g tuoreita
tomaatteja
½ tuoreen basilikan
ruukkua (n.2,5 dl lehtiä)
1-2 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 tl omenaviinietiikkaa
1 tl sokeria (tai
vaahterasiirappia)
suolaa ja pippuria
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tahnaksi. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
3 kommenttia
Minäkin just tein tomaattipestoa(mutta cashewpähkinöillä ) ja laitoin kuvan instagramiin just ennen tekoa. En lisää omaani myöskään sokeria mutta muuten aika paljon muistuttaa tuota omaasi.Rakastan tahnoja ja tomaattipesto on ihanaa:)
VastaaPoistaSamoin täällä, voisin elää kasvistahnoilla;) En tiedä miks mutta tykkään lisätä aina ripauksen sokeria melkein kaikkiin tomaattipohjaisiin ruokiin)) Cashewpähkinät taas sopivat melkein ihan mihin vaan!
VastaaPoistaMoi! Kiitos reseptistä. Osaatko sanoa, kuinka monta annosta tästä tulee? Jos ajatellaan, että tarjoillaan vaikka pastan kanssa.
VastaaPoista