Kylmä mango-pistaasikanarulla ja mango chutney

perjantaina, toukokuuta 22, 2015

Nyt alkaa olla kesä ovella, kun aurinko houkuttelee meitä ulos. En ole ikinä ymmärtänyt vapun piknik intoilijoita mutta kesällä, kun ilma ja maa ovat ehtineet lämmitä eikä tarvi sen kummemmin miettiä mitä toppahousuja päälle laittaisi, on ihana herkutella ulkona. Suolainen piirakka on minun vakio tuliainen piknikille, enkä ole varmasti ainoa. Helposti kuljetettavat, annosteltavat ja säilytettävät ruoat ovat suositumpien joukossa, ja piknik tarjonta ei yleensä juurikaan yllätä.

Tällä kertaa mietin kuitenkin jotain aivan muuta. Kylmä liha ei ainakaan minua yleensä houkuttele, mutta raikkaalla mangolla ja pistaasipähkinöillä täytetty haudutettu kanarulla maistuisi millä tahansa piknikillä, buffet pöydässä tai alkuruokana. Kanaviipaleet on helppo kuljettaa rasiassa ja niitä voi tarjota vaikka patonkiviipaleen päällä, joita yleensä piknikillä löytyy moneen makuun. Buffet pöydässä kanarulla taas maistuisi vihreän salaatin kera. Koska rakastan kaikenlaisia kastikkeita, tahnoja jne., nytkin kehitin seuraksi herkullisen mango chutneyn, jolla voi monipuolisesti maustaa monia muitakin pöydän antimia.

Vaikka hieman jännitin pysyykö kanarullat kasassa ja onnistuuko kypsentäminen, valmistaminen sujui erittäin helposti. Tätä valmistamistapa kokeilen varmasti jatkossakin. 

Kylmä mango-pistaasikanarulla (n. 6:lle)
1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna (myös korianteri käy)
2 punaista chiliä hienonnettuna siemenet poistettuna
3 broilerin nahatonta rintafilettä
1 mango hienonnettuna
2 rkl paahdettuja pistaasipähkinöitä hienonnettuna
suola ja pippuri
  • Sekoita hienonnettu persilja ja chili keskenään.
  • Asettele broilerin fileet kahden kelmun välissä ja nuiji ne noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. Varo, ettei liha mene rikki. Mausta pihvit molemmin puoliin suolalla ja pippurilla.
  • Asettele iso kelmun pala pöydälle. Ripottele kelmun päälle n. 1/6 osa persilja-chiliseosta kanapihvin kokoiselle alueelle. Ripottele pihvin päälle toinen kuudesosa persilja-chiliseosta, mangoa ja pistaasipähkinöitä. Älä laita liikaa täytettä, ettei se pursu rullasta ulos.
  • Kääri kana rullalle kelmua apuna käyttäen, ja kääri se kelmuun tiukkaan pakettiin. Kääri rulla vielä tiukasti foliopakettiin. Tee samanlaiset rullat lopusta kahdesta pihvistä.
  • Täyttä iso kasari kylmällä vedellä ja asettele siihen kanarullat, niin että ne ovat kokonaan vedenpeitossa. Kiehauta vesi, jonka jälkeen pienennä lämpö ja kypsennä rullia kannen alla puoli tuntia.
  • Nosta varovasti valmiit kanarullat jääkylmällä vedellä täytettyyn astiaan 15 minuutiksi. Nosta rullat lautaselle ja anna jäähtyä jääkaapissa yön yli.
  • Poista rullista folio ja kelmu ja leikkaa n. 1 cm viipaleiksi. Tarjoa mausteisen mango chutneyn kera.
     

Mango chutney
2 mangoa kuutioina
3 cm inkivääripala hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna
1,25 dl sokeria
1 dl siiderietiikkaa
  •  Sekoita kattilassa kaikki ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia välillä sekoittaen. Jos haluat säilyttää chutneyn pidempää niin säilytä se steriloidussa lasipurkissa jääkaapissa noin 4 viikkoa.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Voin nyt tässä ilmoittaa, että blogisi voitti toukokuun ruokahaasteen! Tämä resepti kyllä vaikutti meistäkin todella hyvältä! Teillä on aikaa julkaista uusi haaste 3.6.2015 mennessä, tai haasteen järjestäminen siirtyy jollekin toiselle. Onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Kiitos ilmoituksesta! Vaikka osallistujien ja äänestäjien määrä ei ollut päätä huimaava, voitto on aina voitto:)

      Poista

Instagram