Kylmä mango-pistaasikanarulla ja mango chutney
perjantaina, toukokuuta 22, 2015
Tällä
kertaa mietin kuitenkin jotain aivan muuta. Kylmä liha ei ainakaan minua
yleensä houkuttele, mutta raikkaalla mangolla ja pistaasipähkinöillä täytetty haudutettu
kanarulla maistuisi millä tahansa piknikillä, buffet pöydässä tai alkuruokana.
Kanaviipaleet on helppo kuljettaa rasiassa ja niitä voi tarjota vaikka
patonkiviipaleen päällä, joita yleensä piknikillä löytyy moneen makuun. Buffet
pöydässä kanarulla taas maistuisi vihreän salaatin kera. Koska rakastan
kaikenlaisia kastikkeita, tahnoja jne., nytkin kehitin seuraksi herkullisen
mango chutneyn, jolla voi monipuolisesti maustaa monia muitakin pöydän antimia.
Vaikka
hieman jännitin pysyykö kanarullat kasassa ja onnistuuko kypsentäminen,
valmistaminen sujui erittäin helposti. Tätä valmistamistapa kokeilen varmasti
jatkossakin.
Kylmä mango-pistaasikanarulla
(n. 6:lle)
1 ruukku lehtipersiljaa
hienonnettuna (myös korianteri käy)
2 punaista chiliä
hienonnettuna siemenet poistettuna
3 broilerin nahatonta
rintafilettä
1 mango hienonnettuna
2 rkl paahdettuja pistaasipähkinöitä
hienonnettuna
suola
ja pippuri
- Sekoita hienonnettu persilja ja chili keskenään.
- Asettele broilerin fileet kahden kelmun välissä ja nuiji ne noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. Varo, ettei liha mene rikki. Mausta pihvit molemmin puoliin suolalla ja pippurilla.
- Asettele iso kelmun pala pöydälle. Ripottele kelmun päälle n. 1/6 osa persilja-chiliseosta kanapihvin kokoiselle alueelle. Ripottele pihvin päälle toinen kuudesosa persilja-chiliseosta, mangoa ja pistaasipähkinöitä. Älä laita liikaa täytettä, ettei se pursu rullasta ulos.
- Kääri kana rullalle kelmua apuna käyttäen, ja kääri se kelmuun tiukkaan pakettiin. Kääri rulla vielä tiukasti foliopakettiin. Tee samanlaiset rullat lopusta kahdesta pihvistä.
- Täyttä iso kasari kylmällä vedellä ja asettele siihen kanarullat, niin että ne ovat kokonaan vedenpeitossa. Kiehauta vesi, jonka jälkeen pienennä lämpö ja kypsennä rullia kannen alla puoli tuntia.
- Nosta varovasti valmiit kanarullat jääkylmällä vedellä täytettyyn astiaan 15 minuutiksi. Nosta rullat lautaselle ja anna jäähtyä jääkaapissa yön yli.
- Poista rullista folio ja kelmu ja leikkaa n. 1 cm viipaleiksi. Tarjoa mausteisen mango chutneyn kera.
Mango chutney
2 mangoa kuutioina
3 cm inkivääripala
hienonnettuna
1 punainen chili
hienonnettuna siemenet poistettuna
1,25 dl sokeria
1 dl siiderietiikkaa
-
Sekoita kattilassa kaikki ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia välillä sekoittaen. Jos haluat säilyttää chutneyn pidempää niin säilytä se steriloidussa lasipurkissa jääkaapissa noin 4 viikkoa.
2 kommenttia
Voin nyt tässä ilmoittaa, että blogisi voitti toukokuun ruokahaasteen! Tämä resepti kyllä vaikutti meistäkin todella hyvältä! Teillä on aikaa julkaista uusi haaste 3.6.2015 mennessä, tai haasteen järjestäminen siirtyy jollekin toiselle. Onnittelut!
VastaaPoistaJee! Kiitos ilmoituksesta! Vaikka osallistujien ja äänestäjien määrä ei ollut päätä huimaava, voitto on aina voitto:)
Poista