Paistettu ahven vihanneksilla aasialaisittain
lauantaina, toukokuuta 02, 2015
Tykkään
valmistaa kokonaista kalaa ja ilahduin kun näin kalatiskillä kokonaisia
ahvenia. Ahven on aina ollut minun yksi lempikaloistani ja itseasiassa pidän enemmän
sen mausta kokonaisena valmistettuna kuin fileinä. Tässä vaiheessa voisin
avautua kuinka yllättynyt olin kun kalatiskillä minulle ilmoitettiin, että he
eivät käsittele eikä suomusta ahvenia, ja kuinka en löytänyt suomustinta ja
käytin perunakuorijaa tähän tarkoitukseen. Mutta totean vain tähän ja
valitettavasti en ensimmäistä kertaa, että kyseinen kauppa ei vaan ole paras
paikka hoitaa kalaostoksia. Hieman puutteellisen palvelun lisäksi, joka ei
kuitenkaan näy hinnoissa, tiskillä valitettavan usein näkyy mielestäni
hävyttömän vanhaa kalaa. Mutta jätetään sen omaan arvoonsa.
Kun
sain vihdoinkin aika kookkaat ahvenet kaiken tavoin puhdistettua, tiesin, että
halusin paistaa ne kokonaisina rasvassa. Suolan lisäksi kaikki muut mausteet
tulivat tällä kertaa nopeasti valmistetuista aasialaisittain maustetuista
vihannessuikaleista, jotka eivät kuitenkaan olleet liian dominoivia. Annosta
syödessä unohtuivat niin huono palvelu kuin rikkinaiset kädet.
Paistettu ahven
vihanneksilla aasialaisittain (4:lle)
4 kokonaista ahventa suomustettuna
n. 2 dl maizenaa
400 g ohuita
vihannessuikaleita (käytin porkkanaa, purjoa, punasipulia, kesäkurpitsaa,
retikkaa)
1 dl sweet chili-kastiketta
2 rkl kalakastiketta
1 limemehu
1 punainen chili
viipaleina
(3 tuoretta kaffir-limen
lehtiä suikkaleina)
kourallinen tuoretta
korianteria hienonnettuna
suolaa
öljyä paistamiseen
- Tee ahventen nahkaan pari viiltoa per puoli. Mausta ahvenet suolalla ja pyöritä maizena jauhoissa.
- Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista ahvenet kauniin ruskeiksi molemmin puoliin. Nosta kalat talouspaperille valumaan.
- Lämmitä tilkka öljyä toisella pannulla. Paista siinä vihannessuikaleita hieman, ei kuitenkaan täysin kypsiksi. Lisää sekaan chili viipaleet, jos käytät kaffir-limen lehdet, sweet chili kastike, kalakastike ja limemehu. Sekoita ja tarkista maku. Lisää hienonnettu korianteri.
- Annostele vihannekset ja kastike paistettujen ahventen päälle. Tarjoa keitetyn riisin kera.
2 kommenttia
Ahven,nami:) Aasialaiseen tapaan tehty kala on kyllä tosi hyvää:)
VastaaPoistaAhven on mun mielestäni niin maukas, että se ei hirveästi mausteita edes kaipaa! Yksinkertainen kalakeitto missä on ahvenen lisäksi vain sipulia, pippuria, suolaa ja tilliä on aivan superherkullinen:)
VastaaPoista