Ehkä paras raaka parsakaalisalaatti ja Lumoblogit

torstaina, toukokuuta 07, 2015

Tarkkaavaisimmat ovat ehkä jo huomanneet pieniä visuaalisia muutoksia blogissani. Tänne on myös ilmestynyt Lumobloggien logo. Kyllä, Mama Gastro on liittynyt Lumobloggareidenjoukkoon. Vaikka en ole ihan vielä suunnitellut pyrkivääni mihinkään blogiyhteisöön, Lumo vaikutti just siltä mikä minulle tällä hetkellä parhaiten sopii. Ollaan yhdessä mutta itsenäisinä. Olen tietenkin asiasta superinnostunut ja odotan innolla tulevaa. Blogissa kuitenkin jutut jatkuvat kuten ennenkin, yritän ruokia kotona kahta nirsoa miestä ja ilahdutan teitä onnistuneimmilla annoksilla.

Näinä aikoina ei yleensä hehkutetaan parsakaalireseptiä vaan herkkuja hienostuneemmasta parsasta, mutta yllätyin niin paljon tästä yksinkertaisesta salaatista, että on pakko jakaa se muillekin. Ja sitä paitsi salaatti sopii paremmin kuin hyvin grilliruokien lisukkeeksi tai vaikka piknikille, eli sesongissa ollaan. En ole toistaiseksi innostunut raakakakuista, joten voin harjoitella kovasti suosiossa olevaa raakaravintoa helpon salaatin muodossa. Mielenkiintoista, että aikaisemmin syötiin ihan vaan salaatteja, mutta nykyään jotkut tykkäävät kutsua niitä raakaravinnoksi.

Tämä raikas ja vähän mausteinen herkku oli ehkä yksi parhaista parsakaaliruoista, joita olen maistanut. Alkuperäisen reseptin löysin Yummly puhelinsovelluksesta. Joku tutuistani saattaa kuvitella, ettei minulla ole mitään sovelluksia puhelimessa sähköpostin ja Instagramin lisäksi, mutta kyllä, minäkin kehityn ainakin ruokaan liittyvillä alueilla. 

Raaka parsakaalisalaatti
n. 300 g parsakaalia (kovin osa varresta poistettuna)
2 valkosipulikynttä
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl juustokumina hienonnettuna
n. 0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
suolaa
  • Hienonna veitsellä parsakaali, lisää joukkoon valkosipulit ja jatka hienontamista kunnes parsakaalipalat ovat noin 0,5 x 1 cm kokoisia.
  • Lisää joukkoon kaikki muut ainekset, sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa tunnin. 

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Meidän perheen miesväki lähti juuri kauppaan, taidanpa laittaa viestin perään ja tilata parsakaalia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi, kannattaa! ihmettelin miten siitätuli niin hyvä ja erilainen niin pienellä vaivaalla.

      Poista
  2. Ihanan raikkaalta näyttää paitsi salaatti myös blogisi uusi visuaalinen ilme! Onnea uudelle lumobloggaajalle :)

    VastaaPoista
  3. KIva uusi ilme blogissa.Ja parsakaali on niin hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Jaksan kehua nyt tätä salaattia kaikille:)

      Poista

Instagram