Sharon-vuohenjuustopiiraat

perjantaina, marraskuuta 07, 2014

Jostain syystä Suomessa sharon on monelle eksoottinen hedelmä eikä sille oikein keksitä hyvää käyttötarkoitusta. Minä olen syönyt näitä ihania hedelmiä lapsuudesta asti ja useimmiten ihan vaan sellaisenaan. Tai olen todennäköisesti syönyt hedelmän muita lajia kuten kaki tai persimoni. Sharon on kuitenkin minun mielestäni niistä paras koska se on makea vähän raaempanakin. Olen meidän perheessä ainoa sharon ystävä, jonka takia jatkankin niiden syömistä sellaisenaan vaikka niistä varmastikin tulisi hyvä lisä moneen ruokaa. Nyt kun mieheni oli matkoilla käytin tilaisuuden hyväksi. Tein pieniä sharon-vuohenjuustopiiraita. Ihan vain itselleni! Myönnän, tein niitä vain muutaman ja loput vähän perinteisemmällä feta-tomaatti-oliivi täytteellä, että muillekin maistuisivat. Hyviä nekin olivat.
 
Sharon versio oli mielestäni oikein onnistunut. Hedelmä oli kuitenkin niin makea, että aika voimakas vuohenjuusto jäi toiseksi. Voi olla, että sinihomejuusto toimisi tässä sen takia paremmin jos haluaa suolaisemman maun. Mutta taikina oli erinomainen. En tiedä miksi en viime aikoina tehnyt mitään maitorahkataikinasta. Se sopii erinomaisesti sekä suolaisille että makeille piiraille.
 
2 sharon hedelmää
150 g vuohenjuustoa
mustapippuria
hunajaa ja saksanpähkinöitä
 
Taikina
125 g huoneenlämpöistä voita
125 g maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
  • Sekoita voi ja rahka. Yhdistä kaikki muut aineet ja lisää ne voi-rahkaan. Vaivaa taikinaa. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen seisoa jääkaapissa noin tunnin.
  • Jaa taikina noin 9 palaan. Kauli palat noin 15 cm pyörylöiksi.
  • Laita taikinan päälle noin pari viipaletta vuohenjuustoa ja sharon viipaleita päälle. Lisää ripaus pippuria, Jos haluat voit lisätä päälle tilkan hunajaa ja mieluisia pähkinöitä.  
  • Paista piiraat 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Piti äsken kerrata, mitkä kakin, persimonin ja sharonin erot ovatkaan. Sveitsissä asuessa söimme paljon italialaisia luomukakeja, oi miten hyviä ne olivatkaan. Täällä kotona en ole ostanut yhtään sitten muinaisten opiskeluaikojen ensikokeilun. Voisikin taas katsoa, onko hyviä yksilöitä tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ole niin perillä niistä:) Muistan vaan, että kaki on aika pahanmakuinen jos ei ole kypsä.
      Hyvä, että niitä on nykyään aika paljonkin kaupoissa ja edullisestikin.

      Poista
  2. Voi miten hyvältä taas näyttää! :) Mullakin on yksi simppeli persimonresepti odottamassa julkaisuaan (mun hedelmäpussin kyljessä luki persimon, joten sillä mennään :D), siinä on itseasiassa käytetty juurikin sinihomejuustoa. Jos päikkäreiden jumalat ovat suosiollisia, kirjoitan sen tänään loppuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Päikkäreiden jumalat ovat aika arvaamattomia))

      Poista
  3. Ihanalta vaikuttavat piirakat:) Asuin täällä ensimmäistä kertaa kun poikani syntyi ja oli pieni(sen jälkeen muutimme Suomeen takaisin ja lopulta tulin uudestaan tänne) niin persimon taisi olla melkein ensimmäinen hedelmä mitä neuvolassa ehdotettiin että annan vauvalle;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on kyllä jännä miksi monelle Suomessa persimon on niin vieras hedelmä. Kaupat ovat kuitenkin täynnä niitä ja hintakin kunnossa.

      Poista
  4. Mitä VITUN PASKAA tää on, lopputulos tuossa on vain paskan maku suussa.

    VastaaPoista

Instagram