Sharon-vuohenjuustopiiraat
perjantaina, marraskuuta 07, 2014
Jostain
syystä Suomessa sharon on monelle eksoottinen hedelmä eikä sille oikein keksitä
hyvää käyttötarkoitusta. Minä olen syönyt näitä ihania hedelmiä lapsuudesta
asti ja useimmiten ihan vaan sellaisenaan. Tai olen todennäköisesti syönyt
hedelmän muita lajia kuten kaki tai persimoni. Sharon on kuitenkin minun
mielestäni niistä paras koska se on makea vähän raaempanakin. Olen meidän
perheessä ainoa sharon ystävä, jonka takia jatkankin niiden syömistä
sellaisenaan vaikka niistä varmastikin tulisi hyvä lisä moneen ruokaa. Nyt kun
mieheni oli matkoilla käytin tilaisuuden hyväksi. Tein pieniä sharon-vuohenjuustopiiraita.
Ihan vain itselleni! Myönnän, tein niitä vain muutaman ja loput vähän perinteisemmällä
feta-tomaatti-oliivi täytteellä, että muillekin maistuisivat. Hyviä nekin
olivat.
Sharon
versio oli mielestäni oikein onnistunut. Hedelmä oli kuitenkin niin makea, että
aika voimakas vuohenjuusto jäi toiseksi. Voi olla, että sinihomejuusto toimisi
tässä sen takia paremmin jos haluaa suolaisemman maun. Mutta taikina oli
erinomainen. En tiedä miksi en viime aikoina tehnyt mitään
maitorahkataikinasta. Se sopii erinomaisesti sekä suolaisille että makeille
piiraille.
2 sharon
hedelmää
150 g
vuohenjuustoa
mustapippuria
hunajaa ja
saksanpähkinöitä
Taikina
125 g
huoneenlämpöistä voita
125 g
maitorahkaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
- Sekoita voi ja rahka. Yhdistä kaikki muut aineet ja lisää ne voi-rahkaan. Vaivaa taikinaa. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen seisoa jääkaapissa noin tunnin.
- Jaa taikina noin 9 palaan. Kauli palat noin 15 cm pyörylöiksi.
- Laita taikinan päälle noin pari viipaletta vuohenjuustoa ja sharon viipaleita päälle. Lisää ripaus pippuria, Jos haluat voit lisätä päälle tilkan hunajaa ja mieluisia pähkinöitä.
- Paista piiraat 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
7 kommenttia
Piti äsken kerrata, mitkä kakin, persimonin ja sharonin erot ovatkaan. Sveitsissä asuessa söimme paljon italialaisia luomukakeja, oi miten hyviä ne olivatkaan. Täällä kotona en ole ostanut yhtään sitten muinaisten opiskeluaikojen ensikokeilun. Voisikin taas katsoa, onko hyviä yksilöitä tarjolla.
VastaaPoistaEn minäkään ole niin perillä niistä:) Muistan vaan, että kaki on aika pahanmakuinen jos ei ole kypsä.
PoistaHyvä, että niitä on nykyään aika paljonkin kaupoissa ja edullisestikin.
Voi miten hyvältä taas näyttää! :) Mullakin on yksi simppeli persimonresepti odottamassa julkaisuaan (mun hedelmäpussin kyljessä luki persimon, joten sillä mennään :D), siinä on itseasiassa käytetty juurikin sinihomejuustoa. Jos päikkäreiden jumalat ovat suosiollisia, kirjoitan sen tänään loppuun :)
VastaaPoistaKiitos:) Päikkäreiden jumalat ovat aika arvaamattomia))
PoistaIhanalta vaikuttavat piirakat:) Asuin täällä ensimmäistä kertaa kun poikani syntyi ja oli pieni(sen jälkeen muutimme Suomeen takaisin ja lopulta tulin uudestaan tänne) niin persimon taisi olla melkein ensimmäinen hedelmä mitä neuvolassa ehdotettiin että annan vauvalle;D
VastaaPoistaKiitos! Se on kyllä jännä miksi monelle Suomessa persimon on niin vieras hedelmä. Kaupat ovat kuitenkin täynnä niitä ja hintakin kunnossa.
PoistaMitä VITUN PASKAA tää on, lopputulos tuossa on vain paskan maku suussa.
VastaaPoista