Mausteinen marinoitu porkkanasalaatti

sunnuntaina, marraskuuta 30, 2014


Tämä resepti on taas yksi minun lapsuuden muistoista. Nyt kun ajattelen, näkihän sen jo silloin, että minusta tulee tulisen ruoan ystävä. Eihän normaalin lapsen ruokamuistosuosekkeihin voi kuulua mausteinen ja tulinen porkkanasalaatti. Mutta näin se vaan on. Mielenkiintoista nähdä mitä ruokia meidän poika sitten muistelee. Onneksi tällä hetkellä suosikkeihin kuuluvat aika tavanomaiset lasagne ja kesäkurpitsaletut.
Reseptiä voi ja ehkä pitääkin muokata oman maun mukaan eikä sen välttämättä tarvitse olla niin tulinen kuin minun versio. Salaatin juju on valmistustavassa, josta ei saa luistaa. Ensinnäkin raastetut porkkanat pitää pehmentää hieman puristamalla ennen kastikkeen lisäämistä, ja kuuman sipuleiden kanssa paistetun öljyn lisääminen on ehdoton. Salaatin pitää myös marinoitua huoneenlämmössä noin viisi tuntia, vasta silloin siihen tulee toivottu maku ja koostumus. Suosittelen, että maistat porkkanoita vasta sen jälkeen kun ne ovat olleet marinadissa pari-kolme tuntia ja sen jälkeen lisäät tarvittaessa mausteita. Maistaminen marinoinnin alussa ei anna kuvaa lopullisesta mausta.

Mausteinen marinoitu porkkanasalaatti
500 g porkkanoita ohueksi raastettuna (esim. mandoliinilla)
1 sipuli renkaina
1 dl öljyä
2-3 valkosipulikynttä
1 rkl sokeria
1 ½ rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviinietiikkaa
0,5 tl chilijauhetta
0,5-1 tl suolaa
1 tl jauhettuja korianterisiemeniä
(2-3 rkl seesaminsiemeniä)
  • Raasta porkkanat ja purista ne käsillä pehmeiksi.
  • Leikkaa sipulit renkaiksi ja paista ne öljyssä kauniin ruskeiksi. Älä polta.
  • Sekoita kaikki mausteet keskenään ja lisää porkkanoihin, sekoita hyvin.
  • Kun sipuli on sopivan värinen kaada öljy porkkanoihin siivilän läpi. Sipulit jäävät siivilään ja niitä ei käytetä salaatissa!
  • Sekoita porkkanat hyvin. Lisää halutessa seesaminsiemeniä.  Anna salaatin marinoitua huoneen lämmössä noin viisi tuntia. Tarkista maku noin kolmen tunnin jälkeen ja lisää tarvittaessa mausteita. Säilytä jääkaapissa.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Nam:) Tykkään kun porkkanaraasteessa on paljon makua:)

    VastaaPoista
  2. Ai kun kiva idea! Ja jälleen kerran täytyy todeta, että kyllä vain tuollaiset nöyrän tavalliset kasvikset, kuten porkkana, muuntautuvat ihan älyttömän moneksi.

    VastaaPoista
  3. Tästä sinä tykkäisit varmasti! Söin itse puoli kiloa yksin.. Ja olin jopa tyytyväinen siihen;)

    VastaaPoista

Instagram