Nuijittu kana

lauantaina, marraskuuta 15, 2014

Olin muutama kuukausi sitten positiivisesti yllättynyt kun löysin kaupasta Naapurin Maalaiskanan tuotteita. Erityisesti innostuin maustamattomasta kokonaisesta maalaiskananpojasta. Kyseessä ovat ymmärtääkseni Huttulan Kukko Oy:n kanatuotesarja, joka pohjautuu lähiruoka-ajatteluun. Kanoja ruokitaan omilla pelloilla kasvatetulla puhtaalla ruoalla ja ne viettävät pidempää ja vapaampaa elämää. Itse olen erittäin tyytyväinen, että tiskille tulee enemmän kanoja lukemattomien broilerituotteiden joukkoon, ja vielä kotimaisia.

Tykkään tässä maalaiskananpojassa siitä, että se on valmiiksi leikattu vatsasta. Sillä se jo kutsuu minua valmistamaan siitä ns. hakatun version. Kyse on siis kanan valmistustavasta missä kana leikataan vatsasta ja sitten nuijitaan reilusti. Sen voi myös paistaa painon alla mutta minä teen helpomman version paistamalla kana uunissa grillivastuksen alla. Näin kokonainen kana valmistuu nopeammin eikä tule sitä ongelma, että rinta kuivuisi ennen kuin reisiosat kypsyvät. Tässä reseptissä käytin äitini vanhaa tapaa saada pinnasta rapea ja maukas. Paistamisen aikana kanaa valellaan valkosipuliliemellä. Tällä kertaa nautimme siitä mausteisen adjikan kanssa.

Nuijittu kana
1 kokonainen kana leikattuna vatsasta
jauhettua korianteria
suolaa ja pippuria
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
n. 2,5 dl kiehuvaa vettä
 • Laita halkaistun kanan päälle kelmu ja nuiji sitä reilusti, varsinkin koipireisi osia.
 • Hiero pinta mausteilla. Jos n mahdollisuus anna maustua jääkaapissa.
 • Kaada kiehuvan veden valkosipulin päälle ja anna hieman maustua.
 • Paista kana 250-asteisessa uunissa noin vartin. Jos uunissa on grillivastus laita se tässä vaiheessa päälle.
 • Valele valkosipuliliemellä kanaa. Jatkaa kanan paistamista kunnes se on kypsä, noin vartti. Paistamisen aikana valele kanaa vielä pari kertaa.

  You Might Also Like

  6 kommenttia

  1. Onpas mielenkiintoinen kananvalmistustapa!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kokeile ihmeessä! Nopeampi ja mehukkaampi lopputulos kuin perinteinen kokonaisen kanan paistaminen.

    Poista
  2. En syö enään kanaa enkä muutakaan lihaa,mutta Venezuelassa törmäsin samantapaiseen kanaan,siis joka oli litistetty hakkaamalla. Mutta yleensä se oli tehty" a la plancha" eli kuumalla grillilevyllä ,ja oli tosi hyvää

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Mekin tehtiin se grillillä mökillä ja oli kyllä paljon maukkaampi kuin uunissa. Nyt pitää tyytyä tähän;)

    Poista
  3. Minäkin olen nähnyt tuollaisen kanamallin grillattuna joskus, mutta en ole kokeillut. Näyttääpä hyvältä! Ja totisesti samaa mieltä siitä, että kivaa, kun uusia, kotimaisia, vaihtoehtoja tulee kaupan tiskille.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tähän on myös hyvä purkaa aggressioita;)
    Ja kun yleensä kanoja löytyy vain pakastettuna tämä on loistava tuore vaihtoehto.

    Poista

  Instagram