Nuijittu kana
lauantaina, marraskuuta 15, 2014
Olin
muutama kuukausi sitten positiivisesti yllättynyt kun löysin kaupasta Naapurin Maalaiskanan tuotteita. Erityisesti innostuin maustamattomasta kokonaisesta
maalaiskananpojasta. Kyseessä ovat ymmärtääkseni Huttulan Kukko Oy:n
kanatuotesarja, joka pohjautuu lähiruoka-ajatteluun. Kanoja ruokitaan omilla
pelloilla kasvatetulla puhtaalla ruoalla ja ne viettävät pidempää ja vapaampaa
elämää. Itse olen erittäin tyytyväinen, että tiskille tulee enemmän kanoja
lukemattomien broilerituotteiden joukkoon, ja vielä kotimaisia.
Tykkään
tässä maalaiskananpojassa siitä, että se on valmiiksi leikattu vatsasta. Sillä
se jo kutsuu minua valmistamaan siitä ns. hakatun version. Kyse on siis kanan
valmistustavasta missä kana leikataan vatsasta ja sitten nuijitaan reilusti. Sen
voi myös paistaa painon alla mutta minä teen helpomman version paistamalla kana
uunissa grillivastuksen alla. Näin kokonainen kana valmistuu nopeammin eikä
tule sitä ongelma, että rinta kuivuisi ennen kuin reisiosat kypsyvät. Tässä
reseptissä käytin äitini vanhaa tapaa saada pinnasta rapea ja maukas.
Paistamisen aikana kanaa valellaan valkosipuliliemellä. Tällä kertaa nautimme
siitä mausteisen adjikan kanssa.
1
kokonainen kana leikattuna vatsasta
jauhettua
korianteria
suolaa ja
pippuria
1
valkosipulikynsi hienonnettuna
n. 2,5 dl
kiehuvaa vettä
- Laita halkaistun kanan päälle kelmu ja nuiji sitä reilusti, varsinkin koipireisi osia.
- Hiero pinta mausteilla. Jos n mahdollisuus anna maustua jääkaapissa.
- Kaada kiehuvan veden valkosipulin päälle ja anna hieman maustua.
- Paista kana 250-asteisessa uunissa noin vartin. Jos uunissa on grillivastus laita se tässä vaiheessa päälle.
- Valele valkosipuliliemellä kanaa. Jatkaa kanan paistamista kunnes se on kypsä, noin vartti. Paistamisen aikana valele kanaa vielä pari kertaa.
6 kommenttia
Onpas mielenkiintoinen kananvalmistustapa!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Nopeampi ja mehukkaampi lopputulos kuin perinteinen kokonaisen kanan paistaminen.
PoistaEn syö enään kanaa enkä muutakaan lihaa,mutta Venezuelassa törmäsin samantapaiseen kanaan,siis joka oli litistetty hakkaamalla. Mutta yleensä se oli tehty" a la plancha" eli kuumalla grillilevyllä ,ja oli tosi hyvää
VastaaPoistaMekin tehtiin se grillillä mökillä ja oli kyllä paljon maukkaampi kuin uunissa. Nyt pitää tyytyä tähän;)
PoistaMinäkin olen nähnyt tuollaisen kanamallin grillattuna joskus, mutta en ole kokeillut. Näyttääpä hyvältä! Ja totisesti samaa mieltä siitä, että kivaa, kun uusia, kotimaisia, vaihtoehtoja tulee kaupan tiskille.
VastaaPoistaTähän on myös hyvä purkaa aggressioita;)
PoistaJa kun yleensä kanoja löytyy vain pakastettuna tämä on loistava tuore vaihtoehto.