Jauhelihapihvit ja karamellisoitu sipuli
tiistaina, marraskuuta 04, 2014
Vaikka
jauhelihapihvi on erittäin yleinen arkiruoka, jokaisella on kuitenkin
todennäköisesti siihen oma resepti, se ainoa oikea. Niin minullakin. Äitini
joskus opetti, että jauhelihapihviin ja miksi ei muihinkin jauheliharuokiin voisi
laitaa raastettua kesäkurpitsaa. Näin pihvistä tulee pehmeämpi ja ilmaavampi.
Tykkään myös laittaa pihviin aika reilusti hienonnettua sipulia, mikä myös
mielestäni pehmentää taikinaa.
Jauhelihapihvi
ja karamellisoitu sipuli ovat oiva yhdistelmä. Hieman makea sipuli tuo juhlavampaa
makua arkisiin raaka-aineisiin. Tällä kertaa en jaksanut valmistaa edes mitään
kummempia lisukkeita vaan söimme pihvit leivän päällä, jonka päälle levitin
hieman Dijon-sinappia.
Jauhelihapihvit
400 g naudanjauhelihaa 1 iso sipuli hienonnettuna
1 viipale kuivaa leipää hienonnettuna
0,2 dl vettä leivän kostuttamiseen
noin 12cm pitkä pala kesäkurpitsaa raastettuna
reilusti suolaa ja mustapippuria
- Sekoita leipää nesteeseen, että leipä pehmenee. Lisää kaikki muutkin aineet sekaan. Mausta.
- Muotoile pihvit. Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puoliin, niin että ne saavat kauniin värin. Pienennä lämpö ja hauduta pihvit kannen alla kypsiksi.
Karamellisoitu sipuli
2 isoa sipulia ohuiksi
viipaleiksi leikattuna
1 rkl voita
1,5 rkl sokeria
1 rkl balsamietiikkaa
ripaus suolaa
- Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hitaasti kauniin värisiksi. Kaada etiikka ja kiehauta. Mausta suolalla.
2 kommenttia
Tätä tehtiin tänään. Olipa maittava uusi tuttavuus. Kesäkurpitsa toimi hyvin ja sipulirenkaat aivan ihanat. Mies meni ihan sekaisin, kuulemma niin herkullista. Terkkuja :)
VastaaPoistaOi!! Ihanaa, että maistui! Kiitoksia! Yksinkertaiset jutut ovat yleensä parhaita:)
VastaaPoista