Paistettu siika tomaatti-oliiipedillä
perjantaina, marraskuuta 28, 2014
Pitkästä
aikaa perjantain kunniaksi päätimme syödä kalaa. Koska suurin osa perheestä on
edelleen sitkeässä flunssassa, reseptin piti olla nopea, helppo ja tietenkin
hyvä. Lopputuloksena oli aika vaivaton ja kaunis siika annos. Lisukkeeksi paistoin
pannulla perunat rapeiksi, ja lämmitin nopeasti kirsikkatomaatit oliivien ja
mausteiden kera.
Pieniä
mutkia tuli kuitenkin matkaan. Ensimmäinen perunasatsi on edelleen paistinpannussa,
jonka kantta emme saa millään auki. Näin käy kun käyttää väärän kokoista ja eri
paria olevaa kantta. Vaikuttaa siltä, että kaksi eri metallia reagoivat lämpöön
eri tavalla ja lopputuloksena on erittäin tiivisti yhteen liimautunut paketti.
Ajattelimme, että ongelma ratkeaa kun pannu jäähtyy mutta nyt monen tunnin
jälkeen ei vieläkään ole mitään toivoa. Onneksi tässä taloudessa löytyy enemmän
kuin yksi pannu. Jos joku fysiikan tunnilla enemmän skarppina ollut fiksumpi ihminen
tietää tähän ratkaisun niin kiitos etukäteen vinkeistä.
4 perunaa
öljyä
suolaa
- Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pyyhi perunaviipaleet talouspaperilla kuiviksi. Lämmitä öljy pannulla. Asettele perunat mielellään yhdeksi kerroksi. Kun perunoiden pohja on saanut kauniin värin käännä ne, vähennä lämpö ja sulje kannella. Paista kypsiksi ja mausta.
Tomaatti-oliivipeti (2:lle)
250 g
kirsikkatomaatteja50 g mustia oliiveja kivet poistettuina
pieni kourallinen mintunlehtiä hienonnettuna
pieni kourallinen basilikanlehtiä hienonnettuna
½ sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
-
Lämmitä
öljy pannulla. Lisää tomaatit ja paista pari minuuttia. Lisää oliivit sekaan ja
paista pari minuuttia lisää. Mausta. Sekoita, ota pois lämmöstä ja anna maustua
hieman. Halutessa voit lisätä vielä tilkan oliiviöljyä.
Paistettu siika (2:lle)
2 pientä siikafileettä
1 rkl öljyä 1 rkl voita
suolaa ja pippuria
- Mausta kalat molemmin puoliin. Lämmitä rasva ja paista ensin nahkapuoli rapeaksi noin neljä minuuttia. Käännä kalat ja paista 1-2 minuuttia.
0 kommenttia