Vaahterasiirappi-sinappi porsaankyljys nektariineilla
maanantaina, kesäkuuta 15, 2015
Syömme
aika harvoin kotona porsaan lihaa. Siihen ei ole mitään uskonnollista eikä
periaatteellista syytä, mutta näin se vaan on. Toki porsaanlihan valmistaminen
on mielestäni oma taitolaji koska jokainen varmasti tietää miltä maistuu
ylikypsä possu, kun sen ei ole tarkoitus olla kunnolla ylikypsää kuten kansan
suosioon noussut pulled pork. Possunkyljykset päätyvät meidän pöydälle ehkä
kaksi-kolme kertaa vuodessa, ja tätä annosta syödessä ihmettelin miksi asia on
näin. Se on loistava tuote, kunhan on kypsennetty oikein. Yleensähän possu
tykkää makeimmista ja happamista lisukkeista ja possu-omena yhdistelmä on
eräänlainen klassikko. Tällä kertaa korvasin omenan nektariinilla, joka toikin
enemmän hapanta makua kuin makeata. Mutta yhdistettynä makeaan
vaahterasiirappiin ja terävään sinappiin syntyi minun mielestä enemmänkin kuin
onnistunut yhdistelmä. Lisukkeena tässä toimisi erinomaisesti vaikka perunamuusi.
Tämä annos mielestäni edustaa kotiruokaa parhaimmillaan. Edulliset, sesongin
mukaiset raaka-aineet, hienot makuyhdistelmät ja helppo ja nopea valmistus.
Vaahterasiirappi-sinappi porsaankyljys nektariineilla (3:lle)
2 rkl öljyä paistamiseen
3 porsaankyljystä
0,5 dl vaahterasiirappia
1,5 rkl Dijon sinappia
0,75 dl kermaa
2 nektariinia lohkoina
2 rkl vettä
suolaa ja pippuria
- Mausta porsaankyljykset suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista siinä porsaankyljykset n. 2 minuuttia per puoli.
- Lisää pannulle nektariinilohkot. Valuta kyljysten päälle ja nektariinien päälle siirappi ja paista lihat kypsiksi ja kauniin värisiksi. Nosta kyljykset ja nektariinit lautaselle mutta jätä siirappiliemi pannulle.
- Lisää pannulle sinappi, kerma ja vesi. Sekoita hyvin ja lämmitä kuumaksi.
- Tarjoa kyljykset paistettujen nektariinien ja sinappikastikkeen kera. Lisukkeeksi voit tarjoa esimerkiksi perunamuusia tai paistettuja perunoita.
0 kommenttia