Aprikoosi, fenkoli, vuohenjuusto ja minttu
perjantaina, kesäkuuta 05, 2015
Tällä
kertaa oli tarkoitus valmistaa salaatti nektariineista kun kerran monen
maukkaan hedelmän sesonki on vihdoinkin alkanut. Kaupassa kuitenkin hieman
petyin hedelmien ulkonäköön ja päätin odottaa pari viikkoa jos vaikka hieman
kypsempiä ja mehukkaampia yksilöitä ilmestyisi kauppojen hyllyille. Sen sijaan
pitkään odotetut aprikoosit näyttivät just siltä miltä pitikin, kypsiltä ja meheviltä.
Hedelmien oli tarkoitus olla salaatin päätähtenä, joten laadusta en halunnut
tinkiä. Näiden makeiden hedelmien sesonki on meillä lyhyt. Yritän yleensä
ottaa kesästä kaiken irti ja hedelmävadista löytyy monenlaista hedelmää,
joista joskus saan kuulla kysymyksen – mikä tämä on?
Niin
kuin tiedämme, makea hedelmä ja vuohenjuusto ovat takuuvarma yhdistelmä, johon
päädyin nytkin. Muut salaatin ainekset koostuivat minun keittiön vakiosuosikeista
kuten tuoreesta fenkolista ja mintusta. Tykkäsin salaatin yhdistelmästä tosi
paljon. Annos toimii loistavasti niin
sellaisenaan kuin lisukkeena.
Aprikoosi-fenkolisalaatti
(2:lle tai 4:lle lisäkkeenä)
4 aprikoosia ohuina
lohkoina
1 pieni fenkoli erittäin
ohuina suikaleina
100 g pehmeätä
vuohenjuustoa pieninä nokareina
iso kourallinen rucolaa
n.1 dl mintun lehtiä
hieman revittynä
Sitruuna-sinappikastike
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunanmehu
0,5 tl Dijon sinappia
ripaus sokeria
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Lisää aprikoosilohkot kastikkeeseen ja anna marinoitua muutama minuutti.
- Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla tai vaikka juustohöylällä. Jos et ihan heti käytä fenkolia upota se jääkylmään veteen odottamaan, että se pysyisi rapeana.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään, lisää marinoidut aprikoosit ja valuta päälle salaattikastike.
2 kommenttia
Kiva idea käyttää talvisten (ja perinteisten) sitrusten sijaan kesäistä aprikoosia fenkolin kaverina! Täällä oli muuten kaupassa tilanne toisin päin, nektariinit olivat tosi hyviä mutta aprikoosit näyttivät siltä, että kaipaisivat vielä kypsymistä :)
VastaaPoistaLapissa on kaikki vähän erilaista;) Täällä nektariineja on jo tosi paljon ja ok hintaisiakin mutta raakoja ne on vielä..
Poista