BLT basilikamajoneesilla
keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2015
Keksiessäni
kesäkuun ruokahaasteen aiheen, joka on tällä kertaa täytetty leipä, itsekin
innostuin hieman aiheesta. Minähän en haasteeseen tietenkään osallistu mutta se
sai minut valmistaa kunnon perinteisen pekonileivän, myös BLT- leipänä tunnettu.
Ja voi että kun se maistui hyvältä! BLT-lyhenne tulee englannin kielen sanoista
pekoni, tomaatti ja salaatti, mikä onkin takuuvarma yhdistelmä.
Jokaisen
maukkaan täytetyn leivän lähtökohtana on tietenkin hyvä leipä, ja pekoni
mielestäni maistuu parhaiten tuoreen maalaisleivän päällä. Tällä kertaa kuitenkin
leivästä tekivät erilaisen tuoreella basilikalla maustettu majoneesi ja uunissa
paahdetut tomaatit, jotka toivat runsaasti niin makua kuin mehevyyttä. Tästä ei
iltapala parane!
BLT
basilikamajoneesilla
4 siivua pekonia
4 isoa maalaisleivän
viipaletta
4-6 salaatin lehtiä
3-4 tomaattia
1 tl timjamia
suolaa, pippuria ja ripaus
sokeria
3 rkl majoneesia (tai 2 rkl
majoneesia + 1 rkl creme fraichea)
1 tl sitruunanmehua
1,5 rkl basilikan lehtiä
ohuina suikaleina
- Leikkaa tomaatit pituussuunnassa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele ne leivinpaperin päälle ja mausta timjamilla, suolalla, pippurilla ja pienellä ripauksella sokeria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Paista pekoniviipaleet pannulla mieleisen rapeiksi.
- Sekoita keskenään majoneesi, sitruunanmehu ja basilika.
- Paahda leipäviipaleita hieman.
- Kokoa leivät levittämällä ensin jokaiselle leipäviipaleelle basilikamajoneesia. Asettele kahden leivän päälle majoneesipuolelle lämpimät tomaatit, pekoni ja salaatin lehdet. Asettele päälimäisiksi leipäviipaleet majoneesipuoli alaspäin.
0 kommenttia