5-mausteen siivet

perjantaina, kesäkuuta 12, 2015

Kuulin viime viikolla mielestäni hauskan kanansiipiin liittyvän tilaston. Nimittäin puolet Suomen kanansiivistä kulutetaan Pirkanmaalla. Olen monesti käynyt Tampereella ja minulla on tamperelaisia työkavereita, mutta en kyllä ikinä ole huomannut heissä tätä erityistä mieltymystä. Jos joku tietää tämän pirkanmaalaisen erityispiirteen taustoista niin kertokaa ihmeessä minullekin.

Meillä syödään kanansiipiä silloin tällöin. Nehän ovat melkein pikaruokaa, jota pitää vain mielellään marinoida ajoissa. Minä tykkään niistä mausteisina, tahmeina ja erittäin hyvin paistettuina. Värittömät siivet niin kuin muukin paistettu kana ei minulle hirveästi maistu, joten mielellään käytän näiden valmistelussa grillivastusta. Siivet eivät mielestäni tarvitse edes mitään lisuketta vaan niitä voi popsia sellaisenaan. Marinadeja ja kastikkeita olen valmistellut monenlaisia mutta mielestäni aasialaisesta keittiöstä tuttu tulisen, makean ja suolaisen pyhä makujen yhdistelmä toimii tässäkin parhaiten. Yleensä makeutta tuova hunaja, siirappi tai sokeri tuo siiville tarvittavan tahmeuden ja hyvillä mauilla sotketut sormet tuovat taas kunnon katukeittiöfiiliksen. Tällä kertaa mausteena meillä toimii kiinalainen 5-mauste seos ihan vaan sen takia kun löysin itsetehdyn sekoituksen kaapin nurkista. Valmiin seoksen voi ostaa kaupasta tai sekoittaa itse, mutta tätä voi rohkeasti korvata muillakin aasialaiseen keittiöön sopivilla mausteilla.

5-mausteen siivet
n. 700 g broilerin siipiä
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
2 rkl osterikastiketta
2 rkl sinappia
1 tl 5-mausteseosta
1 rkl seesam siemeniä

  • Sekoita kaikki muut ainekset paitsi siivet ja seesamsiemenet keskenään. Kaada seos siipien päälle ja sekoita hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  • Ota siivet pois marinadista ja levitä ne leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa mielellään grillivastuksen alla n. 20 minuuttia kunnes siivet ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
  • Kaada mausteinen marinadi pieneen kattilaan ja keitä sitä hiljaa kiehuen noin 5 minuuttia.
  • Kaada kastike valmiiden siipien päälle ja ripottele seesamsiemenet. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hahahhaaa!! Meidän isäntää voi joltiseenkin pitää pirkanmaalaisena, ja hän kyllä söisi kanansiipiä ihan miten paljon vaan :D

    VastaaPoista
  2. En itsekään näistä kieltäydy vaikka aika kaukana pirkanmaalaisesta mielestäni olen :D

    VastaaPoista

Instagram