5-mausteen siivet
perjantaina, kesäkuuta 12, 2015
Kuulin
viime viikolla mielestäni hauskan kanansiipiin liittyvän tilaston. Nimittäin
puolet Suomen kanansiivistä kulutetaan Pirkanmaalla. Olen monesti käynyt
Tampereella ja minulla on tamperelaisia työkavereita, mutta en kyllä ikinä ole
huomannut heissä tätä erityistä mieltymystä. Jos joku tietää tämän pirkanmaalaisen
erityispiirteen taustoista niin kertokaa ihmeessä minullekin.
Meillä
syödään kanansiipiä silloin tällöin. Nehän ovat melkein pikaruokaa, jota pitää
vain mielellään marinoida ajoissa. Minä tykkään niistä mausteisina, tahmeina ja
erittäin hyvin paistettuina. Värittömät siivet niin kuin muukin paistettu kana
ei minulle hirveästi maistu, joten mielellään käytän näiden valmistelussa
grillivastusta. Siivet eivät mielestäni tarvitse edes mitään lisuketta vaan
niitä voi popsia sellaisenaan. Marinadeja ja kastikkeita olen valmistellut
monenlaisia mutta mielestäni aasialaisesta keittiöstä tuttu tulisen, makean ja
suolaisen pyhä makujen yhdistelmä toimii tässäkin parhaiten. Yleensä makeutta
tuova hunaja, siirappi tai sokeri tuo siiville tarvittavan tahmeuden ja hyvillä
mauilla sotketut sormet tuovat taas kunnon katukeittiöfiiliksen. Tällä kertaa
mausteena meillä toimii kiinalainen 5-mauste seos ihan vaan sen takia kun
löysin itsetehdyn sekoituksen kaapin nurkista. Valmiin seoksen voi ostaa
kaupasta tai sekoittaa itse, mutta tätä voi rohkeasti korvata muillakin
aasialaiseen keittiöön sopivilla mausteilla.
5-mausteen siivet
n. 700 g broilerin siipiä
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl vaahterasiirappia
tai hunajaa
2 rkl osterikastiketta
2 rkl sinappia
1 tl 5-mausteseosta
1 rkl seesam siemeniä
- Sekoita kaikki muut ainekset paitsi siivet ja seesamsiemenet keskenään. Kaada seos siipien päälle ja sekoita hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- Ota siivet pois marinadista ja levitä ne leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa mielellään grillivastuksen alla n. 20 minuuttia kunnes siivet ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
- Kaada mausteinen marinadi pieneen kattilaan ja keitä sitä hiljaa kiehuen noin 5 minuuttia.
- Kaada kastike valmiiden siipien päälle ja ripottele seesamsiemenet.
2 kommenttia
Hahahhaaa!! Meidän isäntää voi joltiseenkin pitää pirkanmaalaisena, ja hän kyllä söisi kanansiipiä ihan miten paljon vaan :D
VastaaPoistaEn itsekään näistä kieltäydy vaikka aika kaukana pirkanmaalaisesta mielestäni olen :D
VastaaPoista