Lohi kurkkusalaatilla juhannukseksi
keskiviikkona, kesäkuuta 17, 2015
Tässä blogissa ei ole näkynyt
vielä minkäänlaisia juhannusruokavinkkejä. Ehkä tämä johtuu siitä, että meillä
ei ole sen kummempia juhannusperinteitä ja voin jopa sanoa, että emme ole
varsinaisia juhannusihmisiä. Ohjelmaa mietitään joka vuosi erikseen ja lähinnä
säiden mukaan. Tänä vuonna kun on jo pari kuukautta ollut samanlainen sää eikä
parannusta näy niin ei sen kummempaa ohjelmaa edes jaksettu miettiä. Ja
herkutteluunhan meidän perheessä ei ikinä tarvittu mitään erityistä syytä.
Joskus arkena syödään paremmin kuin juhlapäivänä.
Tämä lohiresepti kuitenkin
mielestäni sopii erittäin hyvin juhannukseen tai muuten vaan kesään, varsinkin
jos lohen valmistaa grillissä. Itse jouduin tyytymään uuniin, mutta raikas
avomaankurkuista valmistettu kurkkusalaatti väkisinkin vie ajatukset lämpimään
kesäiseen iltaan.
Lohi kurkkusalaatilla 4:lle
500
g lohta
0,5
dl soijakastiketta
0,5
dl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
n.
1,5 cm inkivääriä raastettuna
2
valkosipulikynttä hienonnettuna
3
avomaan kurkkua kuorittuna ja siemenet poistettuna
1
valkosipulikynsi hienonnettuna
puolikas
punasipulia erittäin ohuina viipaleina
1
rkl marinoitua sushi inkivääriä ohuina suikaleina
pieniä
salaatinlehtiä halutessa
- Sekoita soijakastike, vaahterasiirappi, inkivääri ja valkosipulit uunivuoassa ja laittaa siihen lohi nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin tunti.
- Kuori kurkut ja poista niistä siemenet. Leikkaa kurkut epätasaisiksi paloiksi.
- Sekoita pienessä kulhossa kurkut, hienonnettu valkosipulikynsi ja punasipuliviipaleet. Mausta suolalla ja anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.
- Nosta lohi marinadista ja paista 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 15 minuuttia riippuen lohen paksuudesta. Lohi saa jäädä sisältä hieman raa’aksi.
- Jos kurkkusalaattiin on kertynyt nestettä, valuta se pois.
- Annostele salaatti lohen päälle ja ripottele inkiväärisuikaleet salaatin päälle.
2 kommenttia
Taas on ruokatelepatiaa, olen testaillut täällä riisiviinietikalla ja / tai sushi-inkiväärillä pikapikkelöityjä juttuja. Pääosassa on ollut retiisi, mutta kurkkuakin on näkynyt :) Eli voit arvata, että tuo salaatti olisi taas juuri minun makuuni.
VastaaPoistaTämä oli sellainen perus helppo ja nopea, vähän vaan lisäsin eksoottista inkivääriä;) Mutta hyvä tuli, sain jopa kommentin, että tätä voi syödä ihan sellaisenaankin!
Poista