Saltimbocca kana ja mantelipavut

maanantaina, kesäkuuta 01, 2015

Saltimbocca-annos kaikissa mahdollisissa muodoissa edustaa mielestäni erittäin hyvin yksinkertaisia ja herkullisia annoksia, jotka valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti kokemattomaltakin kokilta, ja joita kehtaa tarjota vieraille. Annoksen italialainen nimi tarkoittaa ”hypätä suuhun”, mikä viittaa sen herkulliseen makuun. Italian lisäksi myös monessa muussa Välimeren maassa yleisesti tunnettu ruoka valmistetaan yleensä vasikasta, prosciutto kinkusta ja tuoreesta salviasta, mutta toki variaatioita riittää.

Minun versiossa vasikka on korvattu broilerin rintafileellä ja koska rakastan kastikkeita, paistomehuista on valmistettu myös herkullinen sisilialaisella marsala viinillä maustettu liemi. Marsalan voi halutessaan korvata myös valkoviinillä.

Jääkaapistamme löytyi myös pussillinen vihreitä papuja, joille piti tehdä jotain mahdollisimman pian. Mielessäni olivat joskus erittäin onnistuneet pistaasipestolla maustetutpavut, mutta koska oli tarkoitus valmistaa päivän ruoka vartissa, eikä pistaasipähkinöitäkään ollut kaapissa, pavut saivat makua mantelilastuista.

Kokeile tätä reseptiä, ja huomaat että maukkaan ruoan valmistaminen onnistuu vaikka ajasta olisi puutetta!

Saltimbocca kana (4:lle)
4 broilerin rintafileettä
4 prosciutto kinkku viipaletta
n. 12 salvia lehtiä
1,5 rkl voita
1,5 dl Marsala viiniä
1 dl kanalientä
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria

  • Ohenna rintafileet hieman lihanuijaa tai kaulinta käyttäen, niin että fileestä tulee tasapaksu.
  • Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Levitä fileen toiselle puolelle kinkku viipale ja aseta päälle salvia lehti. Voit kiinnittää ne yhteen hammastikulla.
  • Kuumenna voi isossa pannussa. Asettele fileet pannulle kinkkupuoli alaspäin ja paista noin 5 minuuttia kunnes kinkku alkaa rapeutua. Käännä fileet ja lisää pannulle loput salvialehdet.  Paista n. 5 minuuttia lisää kunnes kana on kypsä.
  • Nosta fileet pannulta odottamaan.
  • Lisää pannulle kanapaistoliemen joukkoon lihaliemi, viini ja sitruunanmehu. Keitä kastiketta noin 3-5 minuuttia kunnes se alkaa saostumaan.
  • Tarjoa saltimbocca kana marsala kastikkeen kera.

Mantelipavut
250 g vihreitä papuja
1,5 rkl voita
2 rkl mantelilastuja
  • Leikkaa pavuilta päät ja keitä kiehuvassa vedessä n. 2-3 minuuttia. Valuta vedet.
  • Lämmitä pienessä kattilassa voi ja lisää joukkoon pavut. Pyörittele niin, että voi sekoittuu tasaisesti.  Lisää mantelilastut ja sekoita hyvin. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram