Krokantti-suklaamedaljongit

torstaina, marraskuuta 20, 2014


Löysin vahingossa Istagramissa ihanan Passion 4 baking-blogin ja olihan minun pakko tutustua hänen nettisivuihinkin, jotka ovat täynnä kaikkea ihanaa. Norjalainen Manuela Kjeilenv on aikamoinen leipuri ja valokuvaaja. Vaikka hieman liiankin vaaleapunainen fiilis blogista jäi. Pidin siitä, että kaikki reseptivaiheet ovat hyvin kuvattu, mistä just leivonnassa voi olla paljon apua. 
Ajattelin heti kokeilla yhden jouluisista resepteistä. Silmään osuivat krokantti-suklaamedaljongit, joita oli kiva tehdä ja joiden suosiosta meidän kodissa olin varma. Tein krokanttia reseptin mukaan enkä yhtään ajatellut, että sen määrähän oli monikertainen verrattuna medaljongissa käytettyyn. No, nyt on ainakin krokanttia kotona ja onneksi on joulu tulossa, niin voi kehitellä siitä kaikenlaista. Eli jos haluat tehdä krokanttia vain medaljongille, voit rohkeasti jakaa reseptissä olevat määrät neljään. Itse tekeminen on aika helppoa ja vaivatonta, jos omistat tehosekoittimen. Suklaana voi käyttää just sitä suklaa mitä muutenkin haluat syödä. Ja koska medaljongeista tulee tosi ohuita, niitä on hyvä säilyttää jääkaapissa suljetussa rasiassa muuten ne sulavat liiankin helposti.

Mantelikrokantti
150 g kuorittuja manteleita
275 g sokeria
30 g voita
2 tl vaniljasokeria

  • Hienonna mantelit tehosekoittimella tai veitsellä.
  • Sulata sokeri kattilassa kunnes se muuttuu kullanruskeaksi.
  • Lisää vaniljasokeri ja voi ja sekoita kunnes voi on sulanut.
  • Lisää mantelit ja sekoita.
  • Levitä seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  • Kun seos on kovettunut jauha se tehosekoittimessa. Krokantti säilyy tiivisti suljetussa purkissa kolme kuukautta.
 


Krokantti-suklaamedaljongit
200 g tummaa tai mieluista suklaata
65 g krokanttia
  • Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita siihen krokantti.
  • Piirrä halutessa leivinpaperille tasaisia ympyröitä. Levitä ohut kerros suklaaseosta ympyröihin. Anna jäähtyä.
  • Jos kotona on lämmintä, säilytä medaljongit jääkaapissa suljetussa astiassa, etteivät muut maut tartu niihin.  

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Hyviä kyllä ovat! Ja niin kevyitä, että ei huoma miten rasia tyhjenee:)

    VastaaPoista
  2. Niin kauniita. Kaavailen, että tekisin jouluksi jotain makeaa, hetken purkissa säilyvää itse ja tässäpä yksi vaihtoehto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Siinä passion 4 baking-blogissa on vaikka mitä hyviä vinkkejä.

      Poista

Instagram