Aasialainen lehtikaali-kanasalaatti
sunnuntai, marraskuuta 06, 2016
Nyt
tuntuu, että tässä perheessä on viime aikoina syöty aika tuhdisti. On ollut
ihania juhlia ja nähty ystäviä, mikä on parasta, mutta välillä on hyvä siirtyä
hieman kevyemmälle linjalle ja ihan vaan nauttia kotona tekemättä mitään. Runsaiden
makujen jälkeen pitkästä aikaa mieli teki jotain mausteista ja raikasta. Ja kun
jääkaapissa odotti kanan rippeitä, helposti syntyi thaimaalaisia makuja täynnä
oleva salaatti.
Thaimaalaisen
ruoan ystäville salaatin tai lähinnä sen kastikkeen makuyhdistelmä ei
varmastikaan ole millään tavalla uusi tai erikoinen, vaan klassiset maut
toimivat tälläkin kertaa täydellisessä sovussa. Itse kuitenkin rakastan näitä
makuja ja suurena aasialaisen keittiön ystävänä en varmasti kyllästy niihin
koskaan. Olen viime aikoina paljonkin harrastellut lehtikaalin käyttöä
salaateissa, ja kieltämättä tälläkin kertaa se teki salaatista hieman omalaatuisen
ja jopa trendikkään. Ja kun lehtikaali ei
niinkään helposti vetisty, tästähän voi valmistaa aika herkulliset eväät
töihin.
Aasialainen lehtikaali-kanasalaatti 2:lle
5
dl lehtikaalia ohuina suikaleina
n.
200 g kypsää kananlihaa ohuina suikaleina
1
porkkana ohuina suikaleina
puolikas
punasipulia ohuina viipaleina
suolaa
ja pippuria
kourallinen
mintun- tai/ja korianterilehtiä
kourallinen
rouhittuja suolattuja maapähkinöitä
Aasialainen salaattikastike
1
punainen chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
rkl riisiviinietikkaa
puolikkaan
limenmehu
2
rkl kalakastiketta
1,5
rkl sokeria
2
rkl rypsiöljyä
- Sekoita kaikki kastikeainekset ja anna maustua hieman.
- Sekoita isossa kulhossa lehtikaali, kana, porkkana, punasipulit ja yrtit. Lisää joukkoon kastike, sekoita ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ripottele salaatin päälle rouhittuja pähkinöitä.
0 kommenttia