Kana luumu-osterikastikkeella
tiistaina, marraskuuta 15, 2016
Laiskuus
iski tämän rouvan keittiöön. Kerään varmasti voimia juhlakautta varten, mutta
jostain syystä itsestään valmistuvat ruoat ovat tällä hetkellä se mihin
enintään pystyn. Ainekset sekaisin ja uuniin, on monesti hyvinkin onnistuva
tapa valmistaa arki- tai miksi ei viikonlopun ruoat. Kun kyseessä on kanan
suurkuluttajaperhe, monesti suosin uuniruoissa broilerinpaisteja, luulla tai
ilman. Itseasiassa mahdollisuuksien mukaan suosin paloja luulla, koska pitkässä
kypsennyksessä niistä irtoaa liemeen reilusti makua.
Tällä
kertaa mausteina turvauduin hyvinkin ajankohtaiseen luumuun ja aasialaisen
keittiön kuuluvaan paksuun osterikastikkeeseen. Lopputuloksesta tuli
täyteläinen, mausteinen ja makea, just sellainen mitä kaipaisin.
Kana luumu-osterikastikkeella
8
kpl broilerin paistipalaa luulla
suolaa
ja pippuria
1
d osterikastiketta
0,5
dl vettä
1
rkl inkivääriä hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
punainen chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
4
luumua
(kourallinen
thai-basilikanlehtiä)
- Mausta broileripalat suolalla ja pippurilla. Sekoita uunivuoassa osterikastike, vesi, inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää broileri nahkapuoli alaspäin ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Leikkaa luumut neljään osaan ja poista kivet. Nosta luumut vuokaan, käännä kananpalat nahka ylöspäin ja paista toiset 15 minuuttia, kunnes kana on kypsä ja saanut kauniin värin. Koristele halutessa thai-basilikan lehdillä. Tarjoa riisin kera.
0 kommenttia