Kana luumu-osterikastikkeella

tiistaina, marraskuuta 15, 2016


Laiskuus iski tämän rouvan keittiöön. Kerään varmasti voimia juhlakautta varten, mutta jostain syystä itsestään valmistuvat ruoat ovat tällä hetkellä se mihin enintään pystyn. Ainekset sekaisin ja uuniin, on monesti hyvinkin onnistuva tapa valmistaa arki- tai miksi ei viikonlopun ruoat. Kun kyseessä on kanan suurkuluttajaperhe, monesti suosin uuniruoissa broilerinpaisteja, luulla tai ilman. Itseasiassa mahdollisuuksien mukaan suosin paloja luulla, koska pitkässä kypsennyksessä niistä irtoaa liemeen reilusti makua.


Tällä kertaa mausteina turvauduin hyvinkin ajankohtaiseen luumuun ja aasialaisen keittiön kuuluvaan paksuun osterikastikkeeseen. Lopputuloksesta tuli täyteläinen, mausteinen ja makea, just sellainen mitä kaipaisin. 


Kana luumu-osterikastikkeella

8 kpl broilerin paistipalaa luulla
suolaa ja pippuria
1 d osterikastiketta
0,5 dl vettä
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
4 luumua
(kourallinen thai-basilikanlehtiä)

  • Mausta broileripalat suolalla ja pippurilla. Sekoita uunivuoassa osterikastike, vesi, inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää broileri nahkapuoli alaspäin ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  • Leikkaa luumut neljään osaan ja poista kivet. Nosta luumut vuokaan, käännä kananpalat nahka ylöspäin ja paista toiset 15 minuuttia, kunnes kana on kypsä ja saanut kauniin värin. Koristele halutessa thai-basilikan lehdillä. Tarjoa riisin kera. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram