Sitruunainen kana Piccata ja blogiuutisia
tiistaina, marraskuuta 01, 2016
Tarkkaavaisimmat
ovat jo ehkä huomanneet, että blogin ilmeeseen on tullut pieniä muutoksia. Pieniä
lukijoille, mutta toivottavasti merkityksellisiä blogille. Minulla on ilo
kertoa, että tästä päivästä lähtien Mama Gastro on yksi Suomen blogimedian bloggaajista,
ja tästä olen erittäin innoissani. Blogi jatkossakin pysyy vanhassa osoitteessa
ja toimii Mama Gastron keittiökokeilujen julkaisukanavana. Kuitenkin sisältöyhteistöiden
ja bannereiden myynnistä vastaa Suomen blogimedia, eli ne jotka osaavat sen parhaiten.
Vaikka
kuinka rakastankin bloggaamista ja mielellään vain harrastaisin, elämääni
kuuluu lisäksi päivätyö ja perhe. Tämän takia blogin myyntityön ulkoistaminen
ammattilaisille on täydellinen vaihtoehto minulle, joka haluaa keskittyä siihen
mihin tässä hommassa nautin eniten, luovaan osuuteen. Myöskin niin
ammattilaisten kuin muiden bloggaajien tuki, on jotain mitä monesti kaipaan,
päivittäisellä tasolla tämä kun on kuitenkin aika yksinäistä puuhaa.
Moni
varmasti miettii, onko kaikkien bloggaajien pakko tehdä yhteistyöpostauksia ja
tienata omalla harrastuksellaan. Eihän se ole mikään pakko, mutta kokemuksesta
voin kertoa, että jokainen yhteystyö mitä olen tehnyt, on kehittänyt minua huimasti.
Reseptiikan kehittäminen, yritys tehdä kohtalaisen laadukkaita kuvia ja muutenkin
haasteiden ratkaiseminen varmasti nostavat blogin laatua ja omia taitojani, hitaasti
mutta varmasti. Se, että joku maksaisi minulle tästä työstä jotain, ei
mielestäni ole väärin. Uusien tuotteiden ja palveluiden kokeilu on
mielenkiintoista niin itselleni kuin toivottavasti lukijoillekin. Olen itsekin
löytänyt monta nykyistä henkilökohtaista suosikkia blogien kautta ja
toivottavasti joku löytää niitä myös täältä. Innoissani siis odotan mitä uusia projekteja
tämä yhteistyö tuo ja kuinka mahtavia uusia tyyppejä saan tavata!
Koska
yritän pysyä säännössä, että jokaisen blogin postauksen pitää liittyä ruokaan,
ei tästä tälläkään kertaa puutu resepti. Ja tosi kiva sellainen! Helposti
valmistuva italialainen klassinen kana Piccata on raikas ja käy niin arkeen
kuin juhlaan, sen verran näyttävän annoksesta tarvittaessa saa. Itse hieman
poikkesin perinteisestä reseptistä ja lisäsin kastikkeeseen aavistuksen
hunajaa, ihan vaan vahvan sitruunanmaun pehmittäkseeni.
Sitruunainen kana Piccata
4
broilerin rintafileetä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1
rkl voita
1
rkl öljyä
suolaa
ja pippuria
0,5
dl valkoviiniä
1,5
dl kananlientä
1
tl voita
1
rkl vehnäjauhoja
puolikkaan sitruunan mehu
puolikkaan sitruunan mehu
(1
tl hunajaa)
suolaa
ja pippuria
1,5
rkl kapriksia
kourallinen
hienonnettua lehtipersiljaa
sitruunan lohkoja tarjoiluun
sitruunan lohkoja tarjoiluun
- Leikkaa rintafileet sivusta pituussuunnassa kahdeksi ohueksi pihviksi. Halutessa nuiji paloja hieman kelmun välissä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
- Pyörittele fileet vehnäjauhoissa ja ripottele ylimääräiset jauhot pois.
- Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi ja paista kanat n. 3-4 minuuttia/puoli kauniin kullanruskeiksi. Nosta fileet lautaselle ja peitä foliolla.
- Lisää pannulle valkoviini, kanaliemi ja sitruunanmehu. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voin ja jauhot. Keitä muutama minuutti, kunnes kastike hieman sakenee. Lisää halutessa hunajaa ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kastike kanan päälle ja koristele kapriksilla ja lehtipersiljalla. Tarjoa sitruunalohkojen kera.
4 kommenttia
Hei! Muuten näyttää tosi hyvältä, mutta paljonko sitruunamehua tarvitaan? Se puuttuu aineslistasta... :)
VastaaPoistaHups! Kiitos, että huomasit! Puolikkaan sitruunan mehu on hyvä määrä, lisäsin sen resptiin :)
PoistaTosi kiva olla samassa porukassa :) Herkullisen kuuloinen ja näköinen ohje.
VastaaPoistaNo niin onkin! Olen tästä vähintäänkin innoissani;) Ja kiitos.
Poista