Tonnikalatahna - Pientä purtavaa yllätysvieraille
sunnuntai, marraskuuta 27, 2016
Pikkujoulusesonki taitaa olla parhaimmillaan,
vaikka itse työpaikan juhlia lukuun ottamatta en hirveästi ehtinyt juhlia, eikä
valitettavasti glögikutsujakaan olla ehditty järjestää, vaikka pienet
stressittömät istujaiset ovat mielestäni parhaat. Toki stressittömät on paljon
helpommin sanottu kuin tehty, minulla kun on jostain syystä tapana aiheuttaa
itselleni henkilökohtaisen paniikin ja huomaamatta ampua tarjoilujen määrässä
pahasti yli. Ettei vaan ruoka pääsisi missä nimessä loppumaan kesken! Onneksi
viime vuosina jatkuva pieni kiire on väkisinkin yksinkertaistanut
illanistujaisten suunnittelua.
Jotain pientä kuitenkin tykkään tarjota
yllätysvieraillekin, ja aina siihen ei tarvitse tuhlata aikaa ja nähdä
hirveästi vaivaakaan. Helppo tonnikalatahna on hyvä esimerkki sellaisesta. Tonnikalapurkki
kun varmasti on monessa kodissa valmiiksi odottamassa. Nopea aineksien sekoitus
ja levitys ruisleivän tai vaikkapa näkkärin päälle, muuta ei tarvita! Ja pieni
valkosipulin maku leivissä antaa mukavasti pientä potkua.
Tonnikalatahna
1 prk (200 g) tonnikalaa vedessä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl hienonnettua kevätsipulia
mustapippuria
3 kananmunaa keitettynä
ruisleipäpaloja
2 valkosipulinkynttä
- Sekoita keskenään tonnikala, tuorejuusto ja kevätsipuli. Mausta hieman mustapippurilla.
- Paahda ruisleipäpalat. Leikkaa valkosipulikynnet puoliksi ja hiero leikatulla puolelle paahdetut leivät.
- Levitä tonnikalatahna leipien päälle ja koristele kananmunaviipaleilla.
0 kommenttia