BBQ - Ribsit
torstaina, marraskuuta 17, 2016
Ribsit
ovat aina hyvä idea, varsinkin pitkään kypsennetyt ja voimakkaasti maustetut.
Mehevät, luusta irtoavat palat sopivat niin illalliseen kuin rentoon ja
huolettomaan sormiruokailuun. Itse olen monesti suosinut niiden mausteissa
aasialaisia makuja joissa makea ja tulinen yhdistyvät sopusoinnussa, mutta
kieltämättä klassisemmatkin maut toimivat tässä tapauksessa erittäin
hyvin. Joku voisi sanoa, että ribsit
vaativat niin kuuman kesäpäivän kuin kuuman grillinkin, mutta todellisuudessa
ne ovat mahtava talvinen lohturuoka.
Sitä paitsi moni suomalainenhan pitää pallogrilliä ympärivuoden pihalla,
joten ei muuta kuin viikonloppuna hiilet kuumenemaan!
BBQ - Ribsit
Bbq mausteseos
1
tl kokonaisia mustapippureita
5
kokonaista neilikkaa
5
laakerinlehtiä
1
tl fenkolisiemeniä
2
tl savupaprikaa
2
tl suolaa
1
rkl rosmariinilehtiä
1
rkl timjaminlehtiä
kahden
appelsiinin kuori raastettuna
10
valkosipulikynttä hienonnettuna
0,75
balsamiviinietikkaa
kahden
appelsiinin mehu
2
dl ketsuppia
2
tl dijon sinappia
1,5
kg porsaan ribsejä (porsaan kylkipaloja)
3
rkl hunajaa
- Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset morttelissa ja jauha tahnaksi. Lisää mausteisiin etikka, mehu, ketsuppi ja sinappi ja mausta seoksella ribsit. Anna marinoitua kelmun alla mielellään yön yli.
- Siirrä ribsit mausteseoksen kanssa uunivuokaan, kaada joukkoon n. 5 dl vettä, peitä vuoka tiivisti kelmulla ja paista 150-asteisessa uunissa 2,5-3 tuntia välillä kääntäen.
- Ota vuoka pois uunista ja nosta ribsit. Sekoita vuoan kastikkeeseen hunaja ja sivele ribsit seoksella. Ruskista lihat grillivastuksen alla kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja karamellisoituneet.
0 kommenttia