Sinappiset perunat
sunnuntai, marraskuuta 20, 2016
Perunasalaatti
taitaa olla enemmän kesäinen juttu ja tietenkin uuden vuoden juhlissa nakkien
kaveri. Omasta mielestäni uusia perunoita ei tarvitse odottaa sen takia, että
pääsisi peittämään ne paksulla majoneesikerroksella, vanhatkin käy tähän
tarkoitukseen erinomaisesti. Eikä salaatin tarvitse olla se rasvainen ja
raskas, silloin en kehtaa edes kutsua sitä salaatiksi. Ehkä olen lapsuudessani
saanut syödä tarpeeksi raskasta venäläistä Olivier-salaattia, jota selkeästi dominoivat
peruna ja majoneesi. Silloin sitä jostain kumman syystä pidetiin suurena
herkkuna, mutta nyt tämän tyyliset herkut eivät välttämättä kuulu henkilökohtaisiin
suosikkeihin.
Tällä
kertaa valmistin keitetystä perunoista herkullisen ja monipuolisen lisukkeen. Dijon
sinappi tunnetusti pystyy piristämään monen tylsän annoksen, ja perunan kanssa
se vasta toimiikin. Tämä on myös erinomainen tapa herättää eloon edellisenä
päivänä keitetyt perunat, jotka harvemmin hirveän herkulliselta maistuvat. Lopputuloksena
on paljon makua, mutta rasvaa just täydellisen sopivasti.
Sinappiset perunat (lisuke 4:lle)
4
keskikokoista rosamunda perunaa
1
rkl oliiviöljyä
suolaa
ja pippuria
100
g creme fraichea
1
rkl kokojyvä Dijon sinappia
tilkka
vettä
1
rkl tilliä hienonnettuna
- Pese perunat hyvin ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Kuivaa perunat kevyesti ja leikkaa lohkoiksi. Mausta lohkot öljyllä, suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna pannu ja grilli ja paista perunat kevyesti pinnalta. Tässä vaiheessa ei ole tarkoitus kypsentää perunoita lisää.
- Sekoita kulhossa creme fraiche, sinappi, tilkka vettä ja tilli. Lisää joukkoon perunalohkot ja kääntele varovasti, että ne peittyvät kastikkeeseen. Tarjoa lisukkeena.
2 kommenttia
Harvemmin syön perunaa,mutta ehkä tätä voisi kokeilla:)
VastaaPoistaSamoi täällä! Mutta harvoin se maistuukin paremmalta)
Poista