Lohi-Panzanellasalaatti

sunnuntaina, marraskuuta 13, 2016


Isänpäivänä on varmasti herkuteltu sen verran, että tässä vaiheessa voi taas pitää pienen tauon. Jos sellainen on mahdollista. Pikkujoulukausi on parhaimmillaan ja itsenäisyyspäiväkin on ihan kohta, joten nyt ei ole ehkä oikea hetki ajatella vyötäröä vaan nauttia yhdessäolosta hyvien patojen äärellä. Herkullinen ruokahan lämmittää ja sitähän me talvella kaikki kaipaamme.


Panzanella on klassinen italialainen salaatti, jonka päätähtenä ovat tomaatit. Okei, myönnän, että ajankohta tomaattisalaatille ei ole se paras, mutta harvemmin se meillä Suomessa on. Itseasiassa hieman yllätyin, kuinka hyviltä tomaatit salaatissa maistuivat, ja tietenkin kirsikkatomaateissa on monesti enemmän makua kuin perinteisissä. Tähän kasvissalaatiin monesti lisätään kanaa, mutta rasvainen lohi sopi tähän vähintäänkin yhtä hyvin, jos ei jopa paremmin. Kun vielä lisää joukkoon reilusti hieman kuivunutta leipää ei lopputulos olekaan niin kevyt kuin voisi kasvissalaatilta odottaa. Valmistuksessa on tärkeätä antaa kastikkeen hieman imeytyä leipään ja maustaa vihannekset. Näin herkulliset maut maistuvat jokaisella puraisulla ja sekamelskasta tulee tasapainoinen herkkulautanen.


Lohi-Panzanellasalaatti

1 pieni punasipuli
puolikas kurkkua
1 punainen paprika
500 g tomaatteja
n. 4 viipaletta vaaleata leipää (hieman kuivunutta)
2 rkl kapriksia
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
n. 400 g lohta
Iso kourallinen salaattilehtiä
1 basilikaruukun lehdet

  • Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori kurkku ja leikkaa viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa isoiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit paloiksi tai viipaleiksi. Jos käytät tuoretta leipää, paahda se hieman kuivaksi ja revi paloiksi. Yhdistä sipuli, kurkku, paprika, tomaatit, kaprikset ja leipä isossa kulhossa.
  • Valmista kastike yhdistämällä öljy, valkosipuli ja etikka. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Kaada kastike salaattiaineisten päälle ja sekoita. Anna maustua muutaman minuutin.
  • Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista kypsäksi pannulla tai uunissa.
  • Lisää salaatin joukkoon salaatti- ja basilikalehdet ja sekoita varovasti. Annostele salaatin päälle lohi ja tarjoa. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram