Sokeroidut appelsiinikuoret
tiistaina, joulukuuta 01, 2015
Monessa
joulun ajan leivonnaisessa käytetään sokeroituja appelsiinikuoria, ja myönnän,
että olen joskus ostanut sellaisia. Nyt voin kuitenkin kertoa, että ne
leivontatarvikkeiden hyllystä löytyvät appelsiinikuoret ovat jotain ihan muuta
kuin kotona valmistetut. Nämä tuoreet karkit kelpaavat myös vaikka kahvin
kanssa tarjottaviksi, varsinkin kun kuorrutat niitä sulaneeseen suklaaseen
dippamalla.
Sokeroidut appelsiinikuoret
kolme
appelsiinin kuorta
3,5
dl sokeria
1,8
dl vettä
- Leikkaa appelsiinikuori ohuiksi suikaleiksi. Siirrä kuoret pieneen kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle. Kiehauta ja kaada kattilasta vesi pois. Lisää kattilaan uudestaan kylmää vettä. Vaihda ja kiehauta vesi yhteensä kolme-neljä kertaa.
- Sekoita pienessä kattilassa sokeri ja vesi. Kuumenna seos ja keitä pienellä lämmöllä noin 7 minuuttia. Lisää joukkoon appelsiinin kuoret ja keitä pienellä lämmöllä noin tunnin. Älä sekoita seosta keittäessä, ettei se kristallisoidu.
- Nosta appelsiinikuoret ritilälle jäähtymään. Säilytä suljetussa rasiassa.
0 kommenttia