Kahden aineksen näkkäri
maanantaina, joulukuuta 14, 2015
Tässä
on taas yksi resepti sarjasta yksinkertaista ja hyvää. Herkullinen ruiskorppu,
joka valmistuu käytännössä kahdesta raaka-aineesta ja ripauksesta suolaa.
Valmistuskin onnistuu vaivattomasti paistinpannulla. Rapeat oluella maustetut
ruisnäkkärit sopivat yksinkertaisuutensa ansiosta monen levitteen kanssa tai
ihan vaan sellaisenaan. Halutessa näkkäreitä voi mausta ripauksella mieluista
maustetta tai esimerkiksi klassisesti kuminalla.
Ruis-olutnäkkäri
250
g ruisjauhoja + kaulimiseen
1,8
dl olutta
0,5
tl suolaa
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Jos taikina jää kosteaksi lisää hieman jauhoja. Peitä taikina kelmulla ja jätä lepäämään vartiksi.
- Jaa taikina noin 16 palloon. Kauli jokainen taikinapallojauhetulla pöydällä pitkäksi mahdollisimman ohueksi n. 1mm levyksi. Paista levyt kuivalla pannulla noin 3 minuuttia per puoli keskilämmöllä. Jäähdytä näkkärit ritilällä.
0 kommenttia