Florentine keksit

torstaina, joulukuuta 03, 2015Florentine keksit ovat erittäin makeita, mutta maukkaita melkein karkkimaisia pähkinäisiä herkkuja. Kauppojen keksihyllyiltä olen löytänyt oikein hyviä vaihtoehtoja, mutta nyt ensimmäistä kertaa kokeilin valmistaa niitä itse.  Löysin hieman ristiriitaista tietoa ovatko florentinet ranskalaista vai italialaista alkuperää, mutta minulle ne kuulostavat ja näyttävät ranskalaisilta. Sopivasti pieni, klassinen makupala nautittavaksi kahvin kera.

Minun florentine keksit saivat makua sokeroiduista appelsiinikuorista, jotka ovat mielestäni herkkuja sellaisenakin.

Florentine keksit (n. 18 kpl)
130 g sokeria
70 g hunajaa
0,7 dl kuohukermaa
150 g mantelilastuja
70 g sokeroituja appelsiinikuoria hienonnettuna (Resepti täällä) 
125 g tummaa suklaata hienonnettuna

  • Sekoita pienessä kasarissa sokeri, hunaja ja kerma. Kiehauta ja keitä vielä pari minuuttia. Jos sinulla on lämpötilamittari, seoksen pitää olla 118 C lämmin. Lisää joukkoon pähkinät ja appelsiinikuoret, poista liedeltä ja sekoita.
  • Annostele leivinpaperin päälle noin ruokalusikallinen pähkinäseosta ja painele siitä pyöreitä ja litteitä keksejä. Paista 170-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia kauniin kullanvärisiksi. Jäähdytä hieman ja siirrä ritilälle.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta suklaa jäähtyneiden keksien päälle tai upota keksi puoliksi suklaaseen. Anna jäähtyä. Keksit säilyvät suljetussa rasiassa noin kolme vuorokautta. You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram