Joulun samettinen jälkiruoka – Valkosuklaapiirakka karpaloilla
tiistaina, joulukuuta 22, 2015
Jos
vielä mietit millä jälkiruoalla kruunaat joulupöydän, niin tässä on se on!
Pehmeä, suussa sulava ja vanukasmainen valkosuklaapiirakka on loistava tapa
päättää juhla ateria. Piirakan voi valmistaa päivä etukäteen ja täyteläinen
makea kinuskikastike ja kirpeät karpalot täydentävät samettisen piirakan.
Laiskemmat voivat toki käyttää valmista piirakkataikinaa, jolloin suosittelen
suklaista versiota.
Valkosuklaapiirakka kinuskikarpaloilla
Taikina
150
g vehnäjauhoja
2
rkl kaakaota
50
g sokeria
80
g voita
1
kananmuna
Täyte
2
kananmunaa kevyesti vatkattuna
300
g valkosuklaata
5
dl kuohukermaa
Kinuskikastike
175
g ruokosokeria
100
g voita
1,25
dl kuohukermaa
200
- 250 g karpaloita
- Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet keskenään, lisää voi pieninä paloina ja sekoita esim. yleiskoneessa murumaiseksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna seisoa jääkaapissa puolisen tuntia.
- Voitele halkaisijaltaan 23 cm piirakkavuoka. Kauli taikina ohueksi levyksi ja asettele vuokaan. Tee taikinaan haarukalla reikiä. Peitä taikina foliolla ja kaada päälle painoksi esim. kuivia herneitä. Paistaa 180-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista, poista herneet ja folio ja paista piirakkapohjaa 3 minuuttia lisää.
- Hienonna valkosuklaa ja siirrä se isompaan kulhoon. Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Kaada valkosuklaaseos piirakkapohjan päälle ja paista 160-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia kunnes seos on hyytynyt. Anna piirakan hieman jäähtyä
- Sekoita ruokosokeri, voi ja kerma kattilassa ja keitä pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Levitä piirakan päälle karpalot ja kaada päälle kuuma kinuskikastike.
0 kommenttia