Chorizo-kikherne salaatti

lauantaina, joulukuuta 12, 2015



Blogi on valitettavasti jäänyt tällä viikolla huomiotta. Kaikenlaiset kiireet ja jatkuva flunssa ovat vieneet
aikani ja voimani, mutta ensi viikolla tulee kaikenlaisia pieniä juttuja kovemmalla tahdilla.
Tämä tapas henkinen salaatti nousi heti minun suosikkeihin. Hetkessä valmistuva mausteinen lisuke sopii moneen pöytään. Pakko toki myöntää, että onhan tämä sellaista puolivalmisteiden tuunausta, mutta herkullisten sellaisten. Ja tällaiset helpot herkut pelastavat monet illanistujaiset.
Vaikka itse käytin tällä kertaa sherryä mausteena, yhtä hyvin tähän sopisi esimerkiksi valkoviini tai jokin muu ei liian mausteinen alkoholijuoma.

Chorizo-kikherne salaatti

1 rkl oliiviöljyä
150 g kypsää chorizo makkaraa viipaleina
0,75 dl kuivaa sherryä
1 prk (400d) kypsiä kikherneitä
iso kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

  • Lämmitä öljy pannulla ja paista makkaraviipaleita noin 4 minuuttia. Kaada joukkoon puolet sherrystä ja paista pari minuuttia. Lisää valutetut kikherneet ja loput sherrystä, ja paista 3-5 minuuttia kunnes kikherneet ovat lämmenneet. Ota salaatti pois lämmöltä, mausta persiljalla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram