Pistaasijäädyke suklaakastikkeella

torstaina, huhtikuuta 02, 2015

Minulle jäätelö on yksi kesän vahvimmista merkeistä ja syön sitä erittäin harvoin muina vuodenaikoina. Vaikka keittiöstämme löytyy kaikenlaisia enemmän tai vähemmän tarpeellisia vekottimia, jäätelökone meiltä vielä puuttuu. Olen kuitenkin lisännyt sen tämän kevään hankintalistalle, eli todennäköisesti kesän aikana blogiinkin ilmestyy muutama tämän kesäherkun resepti. Ja tietenkin kaikki vinkit hyviksi todetuista jäätelökoneista ovat tervetulleita.

Nyt kuitenkin tyydyn jäätelön ei niin kuohkeaan, mutta tässä tapauksessa erittäin maukkaaseen serkkuun - jäädykkeeseen. Ihan ajatuksenakin pistaasipähkinöiden ja makean kerman yhdistelmä kuulostaa super herkulliselta ja tätä se onkin. Suklaakastikkeen kera tarjottava pistaasijäädyke on myös sopiva ja hieman erilainen jälkiruoka pääsiäispöytään, jota voi nauttia esimerkiksi pehmeän kulitsan kanssa.

Pistaasijäädyke suklaakastikkeella (8:lle)
1 kananmuna
5 keltuaista
1 dl sokeria
5 dl kuohukermaa
100 g pistaasitahnaa (kts. resepti täältä)
50 g pistaasipähkinöitä karheaksi rouhittuina
  • Vatkaa kananmuna, keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa erikseen myös kuohukerma.
  • Käännä varovasti kuohukerma munavaahtoon, lisää pistaasitahna ja rouhitut pähkinät ja sekoita.
  • Vuoraa suorakulmainen vuoka (1,5 l) kelmulla ja kaada siihen jäädykeseos. Peitä kelmulla ja pakasta noin 6 tuntia.
  • Ota jäädyke huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa suklaakastikkeen kanssa.

Suklaakastike
1dl kuohukermaa
1 dl tummaa kaakaota
1 dl sokeria
  • Vatkaa kaikki ainekset pienessä kattilassa ja keitä välillä sekoittaen 5 minuuttia. Anna kastikkeen hieman jäähtyä.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Jäädykkeet ovat minusta ihania! Tuollainen pistaasilla ja suklaakastikkeella varustettu häviäisi meillä aika äkkiä :) Kiva muuten lukea teidän pääsiäisperinteistä tuolta lehtiartikkelin puolelta; meillä on jouluisin muodostunut tavaksi, että joka toinen vuosi perinteistä ja joka toinen vuosi jotain muuta, mutta pääsiäisenviettotavat eivät ole ihan yhtä vakiintuneella mallilla. Vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistaasi-suklaa yhdistelmä onkin aika varma;) Pääsiäistilastojen tutkiminen oli kyllä aika hauskaa ja sinä oli paljon yllättävääkin. Eilen kaupassa huomasin hauskan perinne eron. Sanoin kalatiskilla, etten voi vielä pääsiäiseksi ostaa kalaa kun se menee vanhaksi. Ja myyjä kysyi milloin minulla on pääsiäinen?! Hah?! Kuvittelin aina, että kaikki syövät juhla aterian sunnuntaina! Ja tänään pitkäperjantaina fb täynnä kuvia juhlapöydistä..

      Poista

Instagram