Parsaa kylmäsavulohikastikkeella
perjantaina, huhtikuuta 10, 2015
Nopeimmat
jo ehtivät juhlistaa kevään saapumista valmistamalla ihanaa tuoretta parsaa.
Niin minäkin maistoin ensimmäisiä pääsiäisenä kun löysin kaupasta yllättävän
kauniita yksilöitä. Juhlan jälkeen jääkaappiin kuitenkin jäi vielä yksi
parsanippu ja kaikkea muuta kivaa hyötykäyttöön. Parsan hentoa makua en
välttämättä yleensä yhdistäisi voimakkaan makuisiin lisukkeisiin, mutta kuten
kaikki tietävät parsa ja kylmäsavusavulohi ovat loistava pari. Tällä kertaa savulohi saikin ei niin
perinteisen muodon, kun valmistin siitä kastikkeen. Hieman wasabilla maustettu kastike syntyy
hetkessä ja antaa annokselle ryhtiä, mutta ei kuitenkaan peitä kaikkein
tärkeimmän, eli parsan makua.
Parsaa
kylmäsavulohikastikkeella
1 nippu
parsaa
suola ja
sokeri
½ sitruunaa
lohkoina
150 g creme
fraichea
100 g
kylmäsavulohta
1 tl
wasabia
1 tl
limemehua (voi korvata sitruunamehulla)
ripaus
mustapippuria
- Hienonna creme fraiche, savulohi, wasabi ja limemehu esim. sauvasekoittimella kastikkeeksi. Mausta hieman pippurilla ja anna maustua jääkaapissa.
- Kuori parsat ja leikkaa parsan päästä kova pala n.2 cm pois. Kiehauta esim. pannulla tai kattilassa hieman vettä, niin että parsat peittyvät kokonaan. Mausta vesi suolalla ja vähän sokerilla. Keitä parsat paksuudesta riippuen 2-5 minuuttia. Tarjoa savulohikastikkeen ja sitruunaviipaleen kanssa.
6 kommenttia
Parsat ovat jotenkin niin kauniita (ja tietysti hyviä)! Olen yrittänyt odotella, että meidän kauppaan ilmestyisi Perua lähempää tuotuja yksilöitä, mutta tunnustan ostaneeni yhden nipun jo aiemmin, kyllä se pitkän odotuksen jälkeen maistui hyvältä jo nyt ihan vaan sitruunan ja voin kanssa. Kiva idea tuo kylmäsavulohikastike!
VastaaPoistaTotta! Ja oli ilo kuvata kun aurinkokin paistaa)) itsekin mietin alkuperää mutta en jaksanut odottaa kun nämä olivat niin houkutteleviä;)
PoistaVoi kun kekseliäs tuo kylmäsavulohikastike parsalle, voin kuvitella miten herkullinen yhdistelmä parsan kanssa!
VastaaPoistaKiitos! Laiskuus pistää kehittämään;) Bearnaisekastike tuntui sillä hetkellä liian työlältä))
PoistaIhanaa herkkua:)
VastaaPoistaKiitos Jael;)
Poista