Kookospannukakut ja karamellisoitu ananas
sunnuntai, huhtikuuta 19, 2015
Kookosta
tai lähinnä kookosmaitoa meillä kulutetaan yleensä aasialaisissa ruoissa. Erilaiset
curryt saavat mukavasti makua ja lempeyttä tästä eksoottisesta hedelmästä. Pakko
myöntää, että tällä hetkellä niin muodikas ja hieman kiistanalainen kookosöljy
ei vielä löytänyt tiensä meidän keittiöön mutta eiköhän sekin hetki jossain
vaiheessa koettaa.
Ruokabloggaajien
kuukauden kookosaiheiseen ruokahaasteeseenkin ajattelin ensin osallistua
jollain mausteisella itämaisella reseptillä mutta päätin kuitenkin mennä hieman
eri suuntaan. Ja onneksi tein näin koska vaikka amerikkalaistyyppiset
pannukakut eivät ole minun ykkössuosikkeja laajassa pannukakkuperheessä, tästä
annoksesta tuli erittäin onnistunut hyvin yhteen sopivien makujen ansioista. Pannukakuista
tuli mukavan paksuja ja kuohkeita, tosin en suosittele näitä tuhdin aterian
pääteeksi, sen verran täyttäviä ovat. Plussana on myös nopea ja helppo
valmistaminen. Jos haluaa lettuihin enemmän intensiivistä kookoksen makua, osan
vehnäjauhoista voi korvata kookosjauhoilla.
Kookospannukakut
(4:lle)
200 g
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
2 rkl
sokeria
2
kananmunaa hieman vatkattuna
2.7 dl
kookosmaitoa
öljyä
paistamiseen
- Sekoita isossa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauheen ja sokerin. Rikkoo kanamunien rakenne hieman eri astiassa ja lisää ne jauhoihin. Lisää myös kookosmaito vähän kerralla taikinaan koko ajan sekoittaen kunnes taikinasta tulee tasainen.
- Lämmitä hieman öljyä pannulla ja annostele siihen taikina noin 2 ruokalusikallista per pannukakku. Paista keskilämmöllä noin 2-3 minuuttia per puoli kunnes pannukakut ovat kauniin vaalean ruskeita ja kypsiä.
- Tarjoa karamellisoidun ananaksen ja sen siirapin kera.
Karamellisoitu
ananas
80 g voita
puolikas ananasta
ohuina renkaina, kuorittuna
0,6 dl
ruokosokeria
1 limemehu
- Sulata voi keskilämmöllä isolla pannulla. Lisää pannulle ananasrenkaat ja ripottele päälle sokeri. Paista pari minuuttia, jonka jälkeen käännä ananakset. Paista vielä 2-3 minuuttia kunnes sokeria alkaa karamellisoitua. Käännä ananakset vielä kerran ja lisää niiden päälle limemehun. Anna jäähtyä pannulla.
0 kommenttia