Katsu curry kana
keskiviikkona, huhtikuuta 08, 2015
Olen
suuri curry ruokien ystävä. Intialaiset ja varsinkin thaimaalaiset mausteiset
kastikeruoat maistuvat melkein milloin vaan ja monessa muodossa. Japanilaisesta
keittiöstä puhuessa curry ei ihan ensimmäisenä tule mieleen, vaikka se mielletäänkin
siellä yhdeksi kansallisruoaksi. Japanilaiset saavat kiittää tästä mausteisesta
kastikkeesta brittejä, jotka toivat sen maahan jo 1800-luvun loppupuolella ja siitä
on nopeasti kasvanut maan yleinen herkku tosin hieman paikallisiin makuihin
sopeutettunakin.
Japanilaiseen
katsu curry kanaan minulla on erikoinen ja läheinen suhde, vaikka olen valmistanut
sitä vain kerran aikaisemmin, melko tarkkaan kaksi vuotta sitten. Tässä ehkä saattaa
olla liikaa yksityiskohtia joillekin, nimittäin kaksi vuotta sitten juuri katsu
currya nauttiessa minulla tulivat lapsivedet. Sain kyllä syötyä annoksen
loppuun ja seuraavana päivänä minusta tuli maailman ihanimman pojan äiti. Eli
en voi muuta kuin suositella! Perinteisesti annoksen kana friteerataan mutta
mielestäni kokonaisuus toimisi yhtä hyvin myös paistetunkin kanan tai miksei jopa
kalan kanssa.
n. 800 g
broilerin sisäfileitä (tai rintaa isoina suikkaleina)
2
kananmunaa
n. 0,75dl
vehnäjauhoja
n. 2 dl
panko jauhoja
suolaa
öljyä
paistamiseen
Katsu curry kastike
1,5 tl
korianterisiemeniä
1 tl
juustokuminaa
4 vihreätä
kardemumman siemenkotaa
1 tl
fenkolisiemeniä
1 tl garam
masalaa
2 rkl öljyä
1 sipuli
raastettuna
peukalon
kokoinen inkivääripala raastettuna
1 rkl
tomaattisosetta
1,5 tl
jauhettua kurkumaa
2 dl
kookosmaitoa
2,5 dl
kanalientä
1 tl
sokeria
suolaa
- Sekoita pannulla korianterisiemenet, juustokumina, kardemumma ja fenkoli. Paista siemeniä hieman pannulla, älä kuitenkaan polta. Jauha maustesekoitus morttelissa hienoksi jauhoksi. Lisää sekoitukseen garam masala ja ota 1 tl seosta erikseen talteen kanaa varten.
- Lämmitä hieman öljyä pannulla ja lisää sipuli ja inkivääri. Paista hieman pehmeiksi ja lisää mausteseos, kurkuma ja tomaattisose. Paista pari minuuttia.
- Lisää pannulle kookosmaito, kanaliemi ja mausta sokerilla ja suolalla. Keitä kastikettä noin 5-7 minuuttia.
- Vatkaa kananmunat kulhossa. Laita vehnäjauhot syvälle lautaselle ja pankojauhot toiselle lautaselle. Sekoita talteen otettu mausteseos vehnäjauhoihin.
- Mausta broilerin palat suolalla ja pyöritä ne vehnäjauhoseoksessa. Kastele sen jälkeen kanat vatkattuun kananmunaan ja viimeisenä pankojauhoihin.
- Lämmitä noin 1,5 cm öljyä paksussa kasarissa ja paista siinä kanapalat noin 4 minuuttia per puoli. Nosta valmiit kanat öljystä ja tarjoa lämpimän katsu curry kastikkeen ja keitetyn riisin kanssa.
5 kommenttia
Vaikuttaapa maukkaalta currykastikkeen reseptiltä. Olen pitkään etsinyt! Ja ihanin mahdollinen linkitys sulla ruokaan <3
VastaaPoistaKiitos Anniina! Joo, näitä hetkiä ei helposti unohda;)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaJust tekeillä ja kastike perfecto :)
VastaaPoistaIhanaa! Toivottavasti kanatkun onnistuivat ja maistuivat😄
Poista