Katsu curry kana

keskiviikkona, huhtikuuta 08, 2015

Olen suuri curry ruokien ystävä. Intialaiset ja varsinkin thaimaalaiset mausteiset kastikeruoat maistuvat melkein milloin vaan ja monessa muodossa. Japanilaisesta keittiöstä puhuessa curry ei ihan ensimmäisenä tule mieleen, vaikka se mielletäänkin siellä yhdeksi kansallisruoaksi. Japanilaiset saavat kiittää tästä mausteisesta kastikkeesta brittejä, jotka toivat sen maahan jo 1800-luvun loppupuolella ja siitä on nopeasti kasvanut maan yleinen herkku tosin hieman paikallisiin makuihin sopeutettunakin.

Japanilaiseen katsu curry kanaan minulla on erikoinen ja läheinen suhde, vaikka olen valmistanut sitä vain kerran aikaisemmin, melko tarkkaan kaksi vuotta sitten. Tässä ehkä saattaa olla liikaa yksityiskohtia joillekin, nimittäin kaksi vuotta sitten juuri katsu currya nauttiessa minulla tulivat lapsivedet. Sain kyllä syötyä annoksen loppuun ja seuraavana päivänä minusta tuli maailman ihanimman pojan äiti. Eli en voi muuta kuin suositella! Perinteisesti annoksen kana friteerataan mutta mielestäni kokonaisuus toimisi yhtä hyvin myös paistetunkin kanan tai miksei jopa kalan kanssa.

n. 800 g broilerin sisäfileitä (tai rintaa isoina suikkaleina)
2 kananmunaa
n. 0,75dl vehnäjauhoja
n. 2 dl panko jauhoja
suolaa
öljyä paistamiseen

Katsu curry kastike
1,5 tl korianterisiemeniä
1 tl juustokuminaa
4 vihreätä kardemumman siemenkotaa
1 tl fenkolisiemeniä
1 tl garam masalaa
2 rkl öljyä
1 sipuli raastettuna
peukalon kokoinen inkivääripala raastettuna
1 rkl tomaattisosetta
1,5 tl jauhettua kurkumaa
2 dl kookosmaitoa
2,5 dl kanalientä
1 tl sokeria
suolaa

  • Sekoita pannulla korianterisiemenet, juustokumina, kardemumma ja fenkoli. Paista siemeniä hieman pannulla, älä kuitenkaan polta. Jauha maustesekoitus morttelissa hienoksi jauhoksi. Lisää sekoitukseen garam masala ja ota 1 tl seosta erikseen talteen kanaa varten.
  • Lämmitä hieman öljyä pannulla ja lisää sipuli ja inkivääri. Paista hieman pehmeiksi ja lisää mausteseos, kurkuma ja tomaattisose. Paista pari minuuttia.
  • Lisää pannulle kookosmaito, kanaliemi ja mausta sokerilla ja suolalla. Keitä kastikettä noin 5-7 minuuttia.
  • Vatkaa kananmunat kulhossa. Laita vehnäjauhot syvälle lautaselle ja pankojauhot toiselle lautaselle.  Sekoita talteen otettu mausteseos vehnäjauhoihin.
  • Mausta broilerin palat suolalla ja pyöritä ne vehnäjauhoseoksessa. Kastele sen jälkeen kanat vatkattuun kananmunaan ja viimeisenä pankojauhoihin.
  • Lämmitä noin 1,5 cm öljyä paksussa kasarissa ja paista siinä kanapalat noin 4 minuuttia per puoli. Nosta valmiit kanat öljystä ja tarjoa lämpimän katsu curry kastikkeen ja keitetyn riisin kanssa. 

You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Vaikuttaapa maukkaalta currykastikkeen reseptiltä. Olen pitkään etsinyt! Ja ihanin mahdollinen linkitys sulla ruokaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina! Joo, näitä hetkiä ei helposti unohda;)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Just tekeillä ja kastike perfecto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Toivottavasti kanatkun onnistuivat ja maistuivat😄

      Poista

Instagram