Chileläinen Pebre kastike
maanantaina, maaliskuuta 30, 2015
En
taaskaan huomannut miten nopeasti kuukausi vierähti, ja blogini Makumatka
maailman ympäri – osio on vieläkin päivittämättä. Tällä kertaa vuorossa olivat
c – kirjaimella alkavat maat ja niitä ei suomen kielessä ole kuin Chile ja
Costa Rica. Koska tämä meni ihan viime tinkaan ja Hulluilta Päiviltä tarttuivat
mukaan komean näköiset pihvit, niin päädyin helppoon chileläiseen Pebre –
kastikkeeseen tai tässä tapauksessa Chanho en piedra koska minun versiossa oli tomaatteja.
Olen monesti kokeillut tehdä chimichurri tapaista kastikettä, mutta harvoin
olen ollut siihen täysin tyytyväinen. Tästä chileläisestä korianterista valmistetusta
versioista kuitenkin tuli minun suosikki. Kastike oli maukas, mausteinen eikä
liian etikkainen. Se toimii hienosti pihvin kanssa, mutta sopisi mainiosti myös
kalalle tai ihan vaan leivän päälle, kuten chileläiset sitä nauttivat.
Chileläinen Pebre kastike
0,5 sipulia
1 ruukku tuoretta
korianteria
2 tomaattia
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl chilikastiketta
(käytin srirachaa)
0,5 tl sokeria
suolaa
- Valmista kastike tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Hienonna ensin sipuli, jonka jälkeen lisää tomaatit paloina, korianterin ja mausteet. Tarkista maku ja anna maustua hieman jääkaapissa.
4 kommenttia
Tuollaiset salsat uppoavat minuun kuin häkä! Voit lisätä käyttötapoihin suoraan kiposta syömisen :)
VastaaPoistaSe onkin Heidi minun yleisin tapa syödä näitä;)
PoistaMmm,vähän samantapaista kastiketta oli useassa paikassa myös Venezuelassa:)
VastaaPoistaTuntuu, että kaikilla Etelä Amerikan mailla on joku vastine tälle:)
VastaaPoista