Chileläinen Pebre kastike

maanantaina, maaliskuuta 30, 2015

En taaskaan huomannut miten nopeasti kuukausi vierähti, ja blogini Makumatka maailman ympäri – osio on vieläkin päivittämättä. Tällä kertaa vuorossa olivat c – kirjaimella alkavat maat ja niitä ei suomen kielessä ole kuin Chile ja Costa Rica. Koska tämä meni ihan viime tinkaan ja Hulluilta Päiviltä tarttuivat mukaan komean näköiset pihvit, niin päädyin helppoon chileläiseen Pebre – kastikkeeseen tai tässä tapauksessa Chanho en piedra koska minun versiossa oli tomaatteja. Olen monesti kokeillut tehdä chimichurri tapaista kastikettä, mutta harvoin olen ollut siihen täysin tyytyväinen. Tästä chileläisestä korianterista valmistetusta versioista kuitenkin tuli minun suosikki. Kastike oli maukas, mausteinen eikä liian etikkainen. Se toimii hienosti pihvin kanssa, mutta sopisi mainiosti myös kalalle tai ihan vaan leivän päälle, kuten chileläiset sitä nauttivat.  

Chileläinen Pebre kastike
0,5 sipulia
1 ruukku tuoretta korianteria
2 tomaattia
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl chilikastiketta (käytin srirachaa)
0,5 tl sokeria
suolaa

  • Valmista kastike tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.  Hienonna ensin sipuli, jonka jälkeen lisää tomaatit paloina, korianterin ja mausteet. Tarkista maku ja anna maustua hieman jääkaapissa. 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Tuollaiset salsat uppoavat minuun kuin häkä! Voit lisätä käyttötapoihin suoraan kiposta syömisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin Heidi minun yleisin tapa syödä näitä;)

      Poista
  2. Mmm,vähän samantapaista kastiketta oli useassa paikassa myös Venezuelassa:)

    VastaaPoista
  3. Tuntuu, että kaikilla Etelä Amerikan mailla on joku vastine tälle:)

    VastaaPoista

Instagram