Korealainen friteerattu kana ja seesami-coleslaw
tiistaina, maaliskuuta 24, 2015
Juuri
nyt kun sriracha-kastike pullot ovat viimeinkin löytäneet tiensä ruokakauppojen
hyllylle, niin lehdet ilmoittivat meille, että sen aika onkin jo ohi.
Ruokatrendejä seuraavat siirtyvät tästä jo koko kansalle tutusta
thaimaalaisesta chilikastikkeesta korealaiseen gochujang chilitahnaan. Tottakai
minunkin piti sellainen hankkia kun siihen törmäsin. Mutta tämä tahna ei
kuitenkaan syrjäyttänyt srirachaa vaan molemmille löytyy oma paikka jääkapistani
jatkossakin. Kyseessähän on kaksi täysin erimakuista kastiketta. Gochujang on
mielestäni paljon srirachaa lempeämpi, ja sopii pieninä määrinä mausteena myös
ei niin tulisen ruoan ystäville.
Taas
kerran ruotsalainen Elle mat&vin lehti innosti minut kokeilemaan jotain
uutta, ja kokeilin ensimmäistä kertaa gochujang tahnaa friteeratun kanan
maustekastikkeessa. Jos ollaan rehellisiä niin kahteen kertaan friteeratun kanan.
Kastikkeeseen eksyivät myös monet aasialaiselle keittiölle perinteiset
mausteet. Vaikka toisin kun mieheni en ole varsinainen friteeratun kanan
ystävä, tässä se toimii erittäin hyvin. Kastike sellaisenaan maistui aika
voimakkaalta mutta sekoitettuna kanaan lopputulos oli enemmän mausteinen kuin
tulinen. Ainakin mieheni lisäsi tämän reseptin välittömästi hänen arkiruoan top
10-listalle.
Korealainen
friteerattu kana (4:lle)
n. 1 kg
broilerin sisäfileitä (tai rintaa isoina suikaleina)
3
valkosipulikynsi hienonnettuna
n. 5 cm
inkiväärin pala hienonnettuna
3 rkl
gochujang tahnaa
1 rkl
riisietiikka
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
hunajaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
maizenaa
2 dl vettä
öljyä
paistamiseen
1 rkl
seesaminsiemeniä (haluttaessa)
kourallinen
kevätsipulia viipaloituna
- Sekoita keskenään valkosipuli, inkivääri, gochujang, etiikka, seesamiöljy ja hunaja kastikkeeksi.
- Sekoita keskenään jauhot, maizena ja vesi taikinaksi.
- Lämmitä reilusti öljyä paksupohjaisessa kattilassa 175-asteiseksi. Voit tarkista onko öljy tarpeeksi kuuma laittamalla siihen pala leipää. Jos leipä alkaa sihistää, niin öljy on tarpeeksi kuuma.
- Pyörittele kanapalat kunnolla taikinassa ja paista erissä kuumassa öljyssä noin 6-8 minuuttia kunnes ne ovat kauniin värisiä ja taikina rapea. Nosta kanat talouspaperille.
- Kun kaikki kanapalat on paistettu, varmista että öljy on edelleen 175-asteista ja paista kanapalat erissä toisen kerran noin 1-2 minuuttia.
- Nosta valmiit kanat hetkeksi talouspaperin päälle. Pyörittele kanapalat mausteisessa kastikkeessa ja ripottele päälle kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Seesami-coleslaw (4:lle)
n. 0,5 kg kaalia
mahdollisimman ohuina suikaleina
1 iso
porkkana isoina suikaleina
2-3 rkl
majoneesia
2 tl
seesamiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
seesaminsiemeniä
ripaus
suolaa ja pippuria
- Pehmennä kaali ja porkkanasuikaleet puristamalla niitä hieman käsin isossa kulhossa. Sekoita hyvin majoneesi ja kaikki muut mausteet sekaan. Anna hieman maustua jääkaapissa.
4 kommenttia
Mä olen ilahtunut, kun kaikki isot kauppaketjut ovat nyt tuoneet myös tuon tahnan markkinoille, ei tarvitse enää etsiä. Vaikka minä kitupiikki varmaan edelleen etsin sen etnokaupasta, kun kuvittelen saavani halvemmalla :D Minäkään en ole friteeratun kanan suuri ystävä, mutta tuon coleslawin kanssa setti näyttää tosi hyvältä ja raikkaalta!
VastaaPoistaStockalla on kanta-asiakas tarjous;) Tästä tuli jotenkin niin mehevä, ettei edes huoma, että on friteerattu.
VastaaPoistaHeippa! Tein tätä viikonloppuna ja oli todella hyvää! Mies tykkäsi myös kovasti, joten tästä taitaa tulla ihan vakkari herkku meidän keittiössä. Kiitokset reseptistä!:)
VastaaPoistaIhanaa, että tykkäsitte! Toivottavasti jatkossakin ltäältä öytyy teille sopivia reseptiä. En jostain syystä monta viikkoa pysty olla ilman aasialaista ruokaa ;)
Poista