Pääsiäisvalmistelut ja arvonta!

keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2015


Kuukauden päästä taas juhlitaan, tällä kertaa Pääsiäistä. Tänä vuonna meidän perheessä on erityinen Pääsiäinen, koska se sattuu samalle päivälle poikaamme kaksi-vuotis syntymäpäivän kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että emännöin minun äänekkään suvun Pääsiäispäivällistä ja juhlat jatkuvat vielä toisenakin päivänä eri kokoonpanolla. Vaikka juhlapöydän menu on vielä täysin auki, tiedän, että ainakin jälkiruokatähtenä tänä vuona ei ole perinteinen pasha, vaan komea kakku, jonka valmistamisen ajattelin poikkeuksellisesti ulkoistaa. Normaalisti Pääsiäispöytämme täyttyy kalapainotteisista alkuruoista, kanamunista, karitsasta jossain muodossa, rahkasta valmistetuista jälkiruoista ja kulitsasta. Tämä varmasti kuulostaa aika perinteiseltä ratkaisulta mutta joka kerta yritän vähän modernisoida näitä jonkun mielestä jo vähän kuluneitakin herkkuja. Luulen, että tänä vuonna ainakin lammas saa makuja Lähi-idän keittiöstä ja saa kaveriksi pähkinöitä ja granaattiomenan.


Mutta nyt tärkeämpään, arvontaan! Teen lähipäivinä pienen jutun paikallislehteen, johon tarvitsen teidän apua. Tarkoituksena on hieman pohtia mitä suomalaiset oikeasti syövät Pääsiäisenä. Onko mämmi edelleen monen suosikki vai onko se jo täysin syrjäytetty pöydästä? Ja onko lammas edelleen päivällisen pääruokana? Joten olisin iloinen, jos te vastaisitte millä herkuilla pöytänne täyttyy tänä Pääsiäisenä. Kaikkien 11.3. mennessä vastanneiden kesken arvon hieno aiheeseen sopivan palkinnon, jonka lupaan olevan vastauksen arvoinen. Arvontaan osallistuvat kaikki myös Facebookissa ja Instagramissa vastanneet. Pyydän kirjoittamaan vastaukseen sähköpostiosoitteenne mahdollista yhteydenottoa varten. Kiitän etukäteen jokaisen vastauksen lähettäneen, ja toivotan onnea arvontaan!   

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Meillä syödään joku hyvä pitkään haudutettu liha-ateria, ei kuitenkaan lammasta =). Jälkkärinä on pääsiäisenä ehdottomasti mämmi ja suklaamunat =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Meidän pääsiäiseen kuuluu mämmi vaniljakastikkeella ja suklaamunat. Pääsiäislounas ei oikeastaan noudata mitään perinteitä. En edes osaa valmistaa lammasta, joten sitä syödään vain, mikäli olemme kylässä esim. porukoilla.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 3. Meillä syödään "isin possua" kuten lapset sanovat, eli possunlihaa thaimaalaiseen tapaan. Ja tietysti suklaamunia.

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ööö... lammasta niin paljon,että sitä tekeekin seuraavan kerran mieli vasta syyskuussa ;) Joko kokonaisena viuluna tai sitten muutamaa erityyppistä, pienempää palaa eri päivinä. Ja usein makumaailma taittaa juurikin Lähi-idän tai Kreikan suuntaan, ne aurinkoiset maut vaan jotenkin niin sopivat kevääseen! Tälle vuodelle tosin on suunnitteilla vähän toisenlaista teemaa, vaikka mezejä saatamme syödä jonain päivänä. Jälkkäripuolella aika usein perinteistä suklaamoussea tai jotain hedelmäistä versiota, kuten sitruunamoussea. Mämmistä olen kieltäytynyt nyt vuosikaudet, tosin tänä vuonna tuli mieleen, että jos kokeilisikin tehdä sitä itse..!

  Kaiken kaikkiaan meillä pääsiäinen ei ole erityisen juhlava juhla, eikä siihen kuulu yhtä vahvoja (ruoka)perinteitä kuin jouluun. Enemmän juhlistetaan ihan vaan kevättä, ja aika usein grillataan, jos säät ovat kohdillaan.

  Innolla odotan pääsiäisjuttuasi! :)

  VastaaPoista
 5. mulla on joulukinkku vielä pakkasessa, joten sen ajattelin viereiden kanssa syödä. mämmiä tietysti jälkkäriksi :)
  terveys1(at)wippies.fi

  VastaaPoista
 6. Ehkä pashaa jos olen poikaystävän vanhempien luona pääsiäisenä :) Paljon karkkia varmaan ainakin, ja ehkä vähän mämmiä :) Lammasta en ole ehkä koskaan syönyt pääsiäisenä.

  jolannian@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Käydään ehkä ulkona syömässä pyhien kunniaksi, muutoin syödään/tehdään samoja ruokia kuin muulloinkin. Pääsiäinen näkyy korkeintaan rahkapullissa. Perinteiset mämmi ja lammas ei kuulu meidän perheen herkkuihin.

  VastaaPoista
 8. Mämmiä ja kermaa, muuten ei mitään pääsiäistraditoita ole. Todennäköisesti kuitenkin lihaa jossain muodossa teen.
  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Me teemme pääsiäisenä vähän juhlavamman kattauksen. Ruokapöydässä on erilaisia kaloja mm. graavia lohta, silliä, jättirapuja. Lammasta ehkä niille, jotka lihaa kaipaavat. Jälkiruokana ehkä pieni nokare mämmiä, ja kukin minkä kanssa haluaa. Itse en mämmistä välitä lainkaan, voin kyll pienen maistiaisen ottaa.. makuuni liian sokerista kuitenkin. Kahvin kera sitten jotain hyvää (tämä vaihtelee aina joka vuosi), täksi vuodeksi ajattelin raikasta pavlovaa tai sitten hedelmäistä sitruunamoussekakkua. lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Meillä pääsiäinen näkyy ruokapöydässä lähinnä mämminä jälkiruokana sekä suklaamunia on tarjolla sellaisenaan. Lammasta en ole koskaan laittanut ja muutenkin pääsiäisenä syödään ihan normaalia viikonlopun ruokaa.
  wafer@suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. Muistan mitenkä joskus vuonna 93..5 vuotias poikani oli nähnyt tvssä mämmi mainoksen ja pyysi minua useaan otteeseen tuomaan sitä kaupasta.. En millään muistanut toivetta koska en siitä itsekkään pitänyt. Siinä kävi sitten niin että noin viikon päästä annooin hänelle rahaa.Haki itse kaupasta. Innolla alkoi syömään ja istui keittiön pöydän ääressä KAUAN!! Kysyin sitten onko hyvää? Poika joka on edelleen fiksu suustaan sanoi häpeillen sen olevan: PASKAA!
  Nykyään syömme mämmiä miedonnettuna..eli vatkataan mukaan rahkaa ja vanillaa.. Lammasta emme syö ollenkaan.. Naudan paistia tehään ja joskus pääsiäiseksi paistetaan kinkku. Suklaamunia menee valtavasti..
  Keittiö koristellaan höyhenillä ja ruoholla..
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. mämmiä vaniljakastikkeen kans ja paljon suklaamunia :)
  elina_jokitalo(at)luukku.com

  VastaaPoista
 13. Mämmi kuuluu meidän pääsiäispöytään. Lammasta yritin yksi vuosi valmistaa - syömättä jäi!
  Sen sijaan jokin liharuoka, yleensä karjalanpaisti on tullut tavaksi.
  Ja suklaamunia tietysti menee paljon niin lasten kuin isompienkin suuhun. pussikarhu(at)luukku.com

  VastaaPoista
 14. Suklaamunat on se ykkösjuttu! Mämmiä ja kermaa on jälkiruokana, muuten mennään ihan arkisilla pöperöillä =)
  wonderwhy@netti.fi

  VastaaPoista
 15. Kiitos kaikille erinomaisista vastauksista!! Arvonta on nyt suoritettu ja voittaja on ...MARUSKA!! Onnea! Ilmoitan ilouutisesta voittajalle henkilökohtaisesti.

  Lehtijutun, johon käytin teidän vastaukset juklaisen blogissa parin viikon päästä.

  Kiitos vielä kerran ja aurinkoista viikonloppua teille!!

  VastaaPoista
 16. Tämän tarkoituksena on tiedottaa suurelle yleisölle, että Daniel John, yksityinen lainanantaja on avannut taloudellisen mahdollisuuden kaikille, jotka tarvitsevat taloudellista apua. Annamme lainaksi 2 prosentin korkoa yksityisille, yrityksille ja yrityksille selkeillä ja ymmärrettävällä ehdolla. ota meihin yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme antaa lainaehdotamme osoitteessa danieljohnhome@gmail.com

  VastaaPoista

Instagram