Mausteiset lammaspiiraat
lauantaina, maaliskuuta 21, 2015
Tässä
on helppo resepti niille, jotka eivät syystä tai toisesta valmista pääsiäisenä
perinteistä lammasta. Itse asiassa resepti toimii yhtä hyvin ympäri vuoden.
Lammaspiirakoita on helppo valmistaa ja mausteita on helppo vaihdella tarpeen
mukaan. Piirakoiden rahkataikina on yksi minun lempi piirakkataikinoista, joten
suosittelen sen kokeilua ja reseptin talteen ottamista, vaikkei
lammastäytteestä innostuisikaan.
Mausteiset lammaspiiraat
Taikina
125 g huoneenlämpöistä voita
125 g maitorahkaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
Täyte
250 g karitsan jauhelihaa
2 tomaattia pieninä kuutioina
3 rkl sipulia hienonnettua
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
1 tl savupaprikaa
4 rkl hienonnettua korianteria
suolaa ja pippuria
50 g fetajuustoa
- Sekoita voi ja rahka. Yhdistä kaikki muut ainekset ja lisää ne voirahkaan. Vaivaa taikinaa. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen seisoa jääkaapissa noin tunnin verran.
- Sekoita kaikki täyteen aineet keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa taikina noin 12 palaan. Kauli palat noin 10 cm pyörylöiksi.
- Laita taikinan päälle noin 1,5 rkl lammastäytettä ja ripottele hieman fetarouhetta.
- Paista piiraat 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia
0 kommenttia