Mini chorizo hampurilaiset
perjantaina, maaliskuuta 27, 2015
Mini
chorizo hampurilainen sopii loistavasti tapas- tai vaikkapa brunssipöytään.
Suurempina näillä lähtee isompikin nälkä. Puolet hampurilaisen komponenteista löytyy
blogin aiemmista resepteistä, kuten karamellisoidut sipulit jotka toimivat jo aikaisemmin
perinteisemmän pihvin lisukkeena ja toimivat yhtä hienosti tässäkin. Hampurilaissämpylät
valmistin tällä kertaa jo minun aikaisemmin käyttämästäni briossi taikinasta. Käytin
puolet taikinan määrästä ja hieman jännitin, että saankohan sämpylöistä mini
versioita. Edellisellä kokeilukerralla sämpylät nimittäin paisuivat
jättikokoisiksi, joten lisäsin hieman jauhoja taikinan käsitellyn
helpottamiseksi. Maukkaat pihvit taas syntyvät
erittäin helposti sekoittamalla chorizo makkaraa naudan jauhelihaan.
Paprikamajoneesi
4 rkl
majoneesia
1 rkl
tomaattisosetta
1,5 tl
paprikajauhetta
1 tl
sinappia (Dijon)
puolikkaan
limen mehu
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hieman jääkaapissa.
Chorizo
pihvit (12 minipihviä)
400 g
naudan jauhelihaa
150 g
chorizo makkaraa
kourallinen
hienonnettua korianteria
(ripaus
suolaa)
n. 2 dl
raastettua vahvaa juustoa
- Poista makkaran kuori. Leikkaa makkara pieniksi paloiksi ja hienonna esim. sauvasekoittimella. Lisää makkaraan jauheliha ja korianteri ja sekoita hyvin. Mausta tarvittaessa hieman suolalla.
- Muotoile halkaisijaltaan n-6-7 cm kokoisia pihviä ja paista toiselta puolelta. Käännä pihvit ja lisää paistetuille pinnoille hieman juustoraastetta. Laita kansi pannulle ja anna juuston sulaa.
- Halkaise hampurilaissämpylät. Levitä pohjalle noin 1 tl paprikamajoneesia. Aseta päälle juustolla kuorrutettu pihvi ja lisää päälle noin ruokalusikallisen karamellisoitua sipulia. Sulje hampurilainen sämpylän kannella.
2 kommenttia
Näyttävät niiiin herkuilta! Raaka-aineet jo kauppalapulla ja lähipäivinä testaan!
VastaaPoistaSiinä on kyllä kaikki elementit, joista teidän perheessä tykätään;) Toivottavasti maistuvat!
VastaaPoista