Vihreä salaatti yrttikuorrutetulla vuohenjuustolla
maanantaina, maaliskuuta 09, 2015
Idea
tähän salaattiin syntyi kun pähkäilin minkä kuvan laittaisin Instagramiin
liittyen ns. värihaasteeseen, johon lähdin toisen bloggarin pyynnöstä. Haasteen
tarkoituksena on laittaa viitenä päivänä kuva, jonka pääosassa on joku tietty
väri. Nämä haasteet ovat hauskoja mutta minä olen sen verran laiska, että usein
innostukseni loppuu puolessa välissä, muka ajan puutteesta johtuen. Tällä
kertaa sain tämän haasteen meidän Thaimaan loman viimeisinä päivinä ja varmasti
ymmärrätte minua, että kun eilen laskeuduimme lentokentälle, ainoa väri
mielessäni oli harmaa. Joka ei hirveästi inspiroi varsinkaan keittiössä. Joten
halusin tällä kertaa lautaselleni ja kuvaan jotain raikasta ja vihreätä. Ruoan
piti olla myös erittäin helppoa, koska alle kaksivuotiaan pitäminen sylissä 11
tuntia aiheutti lieviä kokovartalokramppeja. Rakastan thaimaalaista ruokaa,
mutta kahden viikon jälkeen teki mieli jotain maulta paljon
yksinkertaisempaa. Näin syntyi
värihaasteeseen sopiva väriltään täysin vihreä salaatti.
Vihreä salaatti yrttikuorrutetulla
vuohenjuustolla (2:lle tai 4:lle lisukkeena)
2 dl
pankojauhoja
½ dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (käytin basilikaa ja lehtipersiljaa)
200 g
vuohenjuustoa
1 kananmuna
n. 200 g
salaattilehtien sekoitusta
n.
20 kpl vihreitä papuja
1
avokado ohuina viipaleina
n.
30 kpl vihreitä viinirypäleitä puolitettuna
öljyä
juuston paistamiseen
- Sekoita yrtit ja pankojauhot, ja sekoita ne tasaiseksi jauhoksi esim. sauvasekoittimella. Kaada jauhot lautaselle.
- Leikkaa juusto n. 1 cm viipaleiksi. Vatkaa hieman kananmunaa pienessä astiassa.
- Kastele juustokiekot ensin kananmunaan ja sitten pyöritä ne yrttijauhoissa. Tämän jälkeen voit jättää juuston jääkaappiin odottamaan.
- Keitä vihreät pavut kiehuvassa vedessä noin 4-5 minuuttia, jonka jälkeen jäähdytä ne jääkylmässä vedessä.
- Sekoita salaatinkulhossa salaatinlehdet, pavut, avokado, ja rypäleet. Mausta maun mukaan vinaigrette kastikkeella.
- Lämmitä hieman öljyä pannulla ja paista juustokiekot molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Annostele juusto salaatin päälle.
Vinaigrette kastike
0,75 dl
oliiviöljyä
0,4 dl
punaviinietiikkaa
1 tl Dijon
sinappia
1 pieni
valkosipuli hienonnettuna
suolaa ja
pippuria
ripaus
sokeria
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voit käytä apuna pientä suljettavaa tölkkiä, jossa on helppo sekoita kastike ravistamalla ja säilytä käyttämätön kastike jääkaapissa.
2 kommenttia
Ihana salaatti:) Ja vuohenjuusto on aina niin hyvää salaateissa.Pitää joskus kokeilla tuota panko-kuorrutetta,vaikka en kauheasti rakastakaan paneroituja juttuja.
VastaaPoistaKiitos Jael;) Itsekin yleensä paistan vuohenjuuston pannulla sellaisenään, muttä tämä ei huono vaihtoehto silloin tällöin))
Poista