Korealainen friteerattu kana ja seesami-coleslaw

tiistaina, maaliskuuta 24, 2015

Juuri nyt kun sriracha-kastike pullot ovat viimeinkin löytäneet tiensä ruokakauppojen hyllylle, niin lehdet ilmoittivat meille, että sen aika onkin jo ohi. Ruokatrendejä seuraavat siirtyvät tästä jo koko kansalle tutusta thaimaalaisesta chilikastikkeesta korealaiseen gochujang chilitahnaan. Tottakai minunkin piti sellainen hankkia kun siihen törmäsin. Mutta tämä tahna ei kuitenkaan syrjäyttänyt srirachaa vaan molemmille löytyy oma paikka jääkapistani jatkossakin. Kyseessähän on kaksi täysin erimakuista kastiketta. Gochujang on mielestäni paljon srirachaa lempeämpi, ja sopii pieninä määrinä mausteena myös ei niin tulisen ruoan ystäville.

Taas kerran ruotsalainen Elle mat&vin lehti innosti minut kokeilemaan jotain uutta, ja kokeilin ensimmäistä kertaa gochujang tahnaa friteeratun kanan maustekastikkeessa. Jos ollaan rehellisiä niin kahteen kertaan friteeratun kanan. Kastikkeeseen eksyivät myös monet aasialaiselle keittiölle perinteiset mausteet. Vaikka toisin kun mieheni en ole varsinainen friteeratun kanan ystävä, tässä se toimii erittäin hyvin. Kastike sellaisenaan maistui aika voimakkaalta mutta sekoitettuna kanaan lopputulos oli enemmän mausteinen kuin tulinen. Ainakin mieheni lisäsi tämän reseptin välittömästi hänen arkiruoan top 10-listalle.


Korealainen friteerattu kana (4:lle)

n. 1 kg broilerin sisäfileitä (tai rintaa isoina suikaleina)
3 valkosipulikynsi hienonnettuna
n. 5 cm inkiväärin pala hienonnettuna
3 rkl gochujang tahnaa
1 rkl riisietiikka
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl maizenaa
2 dl vettä
öljyä paistamiseen
1 rkl seesaminsiemeniä (haluttaessa)
kourallinen kevätsipulia viipaloituna
  • Sekoita keskenään valkosipuli, inkivääri, gochujang, etiikka, seesamiöljy ja hunaja kastikkeeksi.
  • Sekoita keskenään jauhot, maizena ja vesi taikinaksi.
  • Lämmitä reilusti öljyä paksupohjaisessa kattilassa 175-asteiseksi. Voit tarkista onko öljy tarpeeksi kuuma laittamalla siihen pala leipää. Jos leipä alkaa sihistää, niin öljy on tarpeeksi kuuma.
  • Pyörittele kanapalat kunnolla taikinassa ja paista erissä kuumassa öljyssä noin 6-8 minuuttia kunnes ne ovat kauniin värisiä ja taikina rapea. Nosta kanat talouspaperille.
  • Kun kaikki kanapalat on paistettu, varmista että öljy on edelleen 175-asteista ja paista kanapalat erissä toisen kerran noin 1-2 minuuttia.
  • Nosta valmiit kanat hetkeksi talouspaperin päälle. Pyörittele kanapalat mausteisessa kastikkeessa ja ripottele päälle kevätsipulia ja seesaminsiemeniä. 

Seesami-coleslaw (4:lle)

n. 0,5 kg kaalia mahdollisimman ohuina suikaleina
1 iso porkkana isoina suikaleina
2-3 rkl majoneesia
2 tl seesamiöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl seesaminsiemeniä
ripaus suolaa ja pippuria
  • Pehmennä kaali ja porkkanasuikaleet puristamalla niitä hieman käsin isossa kulhossa. Sekoita hyvin majoneesi ja kaikki muut mausteet sekaan. Anna hieman maustua jääkaapissa. 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Mä olen ilahtunut, kun kaikki isot kauppaketjut ovat nyt tuoneet myös tuon tahnan markkinoille, ei tarvitse enää etsiä. Vaikka minä kitupiikki varmaan edelleen etsin sen etnokaupasta, kun kuvittelen saavani halvemmalla :D Minäkään en ole friteeratun kanan suuri ystävä, mutta tuon coleslawin kanssa setti näyttää tosi hyvältä ja raikkaalta!

    VastaaPoista
  2. Stockalla on kanta-asiakas tarjous;) Tästä tuli jotenkin niin mehevä, ettei edes huoma, että on friteerattu.

    VastaaPoista
  3. Heippa! Tein tätä viikonloppuna ja oli todella hyvää! Mies tykkäsi myös kovasti, joten tästä taitaa tulla ihan vakkari herkku meidän keittiössä. Kiitokset reseptistä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tykkäsitte! Toivottavasti jatkossakin ltäältä öytyy teille sopivia reseptiä. En jostain syystä monta viikkoa pysty olla ilman aasialaista ruokaa ;)

      Poista

Instagram