Gochujang lohikulho
lauantaina, elokuuta 06, 2016
Eihän
siitä ole kuin muutama viikko kun blogissa oli ns. raa’an lohen resepti tatakimuodossa ja taas toistan itseäni. Eihän sille voi mitään, kun johonkin tulee
vaan jonkinlainen himo päälle. Tällä kertaa käyttöön meni jääkaappiin unohdettu
korealainen gochujang chilitahna ja muutenkin annoksesta tuli ruokaisa ja
trendikäs kulhoruoka. Meinasin kutsua annosta korealaiseksi Bibimpap –
kulhoksi, mutta luulen, että oma versio on sen verran kaukana alkuperäisestä,
että ihan lohikulho riittää. Kulhoruokien ihanuus on se, että niissä voi
yhdistää melkein mitä vaan ja yleensä reseptiikka joustaa yllättävänkin hyvin,
kunhan homma ei lähde täysin käsistä. Tällä kertaa mausteista lohta täydensivät
seesamisienet, raikkaat minttu-kurkut ja vihreät ja ravintorikkaat pinaatti ja
silmusalaatti. Hieman riisiä pohjalle ja
kokonainen ateria on syntynyt.
Gochujang marinoitu lohi
400
g lohta pieninä kuutioina
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
rkl kevätsipulia hienonnettuna
1-2
rkl soijakastiketta
1
rkl gochujang chilitahnaa
1,5
rkl paahdettuja seesamisiemeniä
1,5
rkl seesamiöljyä
0,5
tl hunajaa
suolaa
ja pippuria
Gochujang maustekastike
0,5
dl gochujang chilitahnaa
2
tl hunajaa
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1-2
rkl vettä
Seesamisienet
200
g herkkusieniä
2
rkl öljyä paistamiseen
1
rkl seesamiöljyä
1
rkl seesamisiemeniä
suolaa
ja pippuria
Minttu-kurkut
1
kurkku ohuina viipaleina
1,5
rkl riisiviinietiikka
pieni
kourallinen mintunlehtiä
suolaa
ja pippuria
- Tarjoiluun - keitetty riisi, pinaattilehdet, silmusalaatti
- Valmista gochujang lohi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku, mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua jääkaapissa 1 -3 tuntia.
- Valmista gochujang kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Valmista sienet paistamalla ne öljyssä kypsiksi. Lisää joukkoon seesamiöljy, mausta suolalla ja pippurilla ja paista vielä hetken.
- Mausta kurkkuviipaleet riisiviinietiikalla, suolla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon mintunlehtiä.
- Kokoa kulhot annostelemalla pohjalle riisi ja loput täytteet päälle. Mausta hieman gochujang maustekastikkeella.
6 kommenttia
Telepatiaa, taas kerran! Meilläkin on kulutettu gochujangia :)
VastaaPoistaNo niinpä! Hieman nauratti kun huomasin teidän siivet;)
PoistaKiva idea maustaa gochujangilla lohta! Meillä tahnaa on kulutettu ihanaan kimchipossuun sekä korealaisiin makkaroihin. Seuraavana siis listalle tämä kalaruoka :)
VastaaPoistaVoi makkaroihin..minäkin haluan! Joo, kokeilin ensimmäistä kertaa lohen kanssa ja mielestäni toimii oikein hyvin:)
PoistaHerkulliselta kuulostava annos!Namskis
VastaaPoistaKiitos Jael:)
Poista