Nektariini chutney
maanantaina, elokuuta 15, 2016
Nektariinit
ovat tänä vuonna olleet mielestäni erityisen mehukkaita ja näiden sokeripommien
sesonki on just parhaimmillaan. Perinteisten makeiden herkkujen lisäksi näitä
makupaloja voi monipuolisesti yhdistellä myös suolaisiin ruokiin ja chutney on siitä
hyvä esimerkki. Hieman ehkä syksyiset maut sopivat täydellisesti ainakin tämän
hetken säätunnelmiin. Hieman intialaisvivahteisia mausteita, niin makea ja
samalla voimakkaasti mausteinen lisuke on valmis. Chutneylla voi monipuolisesti
maustaa liharuokia tai vaikkapa tarjota rasvaisen juuston kaveriksi.
Nektariini chutney
4
nektariinia lohkoina
1
punasipuli lohkoina
1
punainen chili ohuina viipaleina
1
tl raastettua inkivääriä
0,5
tl jauhettua korianteria
0,5
tl jauhettua juustokuminaa
0,5
tl jauhettua maustepippuria
2
rkl ruokosokeria
yhden
limen mehu
- Yhdistä uunivuoassa kaikki muut ainekset paitsi limenmehu ja paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia kunnes nektariinit pehmenevät. Sekoita puolissa välissä.
- Mausta valmiit nektariinit limenmehulla ja anna jäähtyä.
0 kommenttia