sunnuntaina, elokuuta 28, 2016


Kauniit astiat ja tietenkin erilaiset herkut ovat olleet aina lähellä sydäntäni, mikä tietenkin on korostunut entisestään kahden vuoden bloggaaja uran aikana. Se selittää sen, että kun kesällä astuin helsinkiläisen Decoration de famille Oy’n ja Studio Suzamorin yhteiseen showroomiin, fiilis oli kuin lapsella karkki- kaupassa. Tila suorastaan pursui ihania sisustus- ja keittiötuotteita puhumattakaan monenlaisista herkuista. Siinä piti itselle muutaman kerran toistaa, että omat kaapit ovat jo pahasti täynnä, muutenhan lähtisin sieltä pitkä ostoslista kainalossa. Kahden energisen naisen pyörittämästä tilasta löytyy niin hillittyä skandinaavista designia kuin värikästä ja runsaasta etelä-eurooppalaista tyyliä. Ja mistä itse erityisesti pidin, joukossa on paljon kauniita mutta samalla hyödyllisiä käyttöesineitä. 


Sisustusvinkkien tekemisen jätän asiasta paremmin ymmärtäville ja keskityn syötäviin ja tässä tapauksessa myös juotaviin paketteihin. Itseasiassa vierailun tarkoituskin oli maistella herkullisia ranskalaisia Le Comptoir de Mathilde tuotteita ja ihania Teministeriet teelajikkeita. Pakko mainita, että paikan ruokaosaston kaikki pakkaukset ovat itsestäänkin jo pieniä sisustuselementtejä, joita moni ei varmasti edes kehtaisi kuluttaa. Nykypäivänä kun suorastaan hukumme tavaraan, tällaiset herkulliset paketit ovat näitä parhaita lahjoja, joiden kauniita pakkauksia voi vaikka kierrätä itsetehdyissä ruokalahjoissa. Uskon myös, että nämä ihanat pienet purkit voivat pelastaa monet illanistujaiset. Ne kun eivät vaadi muuta kuin ehkä patongin ja juustopalan, ja vieraat varmastikin kyselevät reseptin perään. 
Pieni tee-tasting osui vannoutuneeseen teejuojaan täydellisesti. Tai sanotaan näin, että Teministeriet – teen kohdalla, rakkaus syntyi jo pakkauksen kohdalla. Kaunis, selkeä ja yksinkertainen lasipurkki puhutteli ainakin minua, ja mielenkiintoiset raikkaat teemaut vain vahvistivat tunteita. Tarina merkin takana hieman selitti yhdistelmää. Ruotsalainen yrityksen perustaja on kasvanut Taiwanissa ja haluaa yhdistää tuotteissa vanhat Kaukoidän traditiot ja Skandinaavisen minimalismin. Kiinalaisissa laadukkaissa teelajikkeissa sovussa maistuvat niin shampanja kuin yllättävä lakritsi, ja uskon, että selkeistä mauista nauttisivat kokeneemmatkin teejuojat. 


Ranskalaisten Le Comptoir de Mathilde tuotteiden kohdalle en taas tiennyt mihin katsoa. Alun perin suklaavalmistajan tuotteet ovat laajentuneet monipuolisiin niin makeisiin kuin suolaisiin herkkuihin. Tässä tapauksessa ei todellakaan voida puhua selkeistä linjoista, vaan jokainen pakkaus huokuu vanhan ajan lämpöä ja runsautta. Provencessa korkealaatuisista raaka-aineksista valmistetaan tahnat, hillot, öljyt, mausteet ja lista sen kuin jatkuu. Herkulliset tuotteet ja niiden pakkaukset tuovat mihin tahansa keittiön hyllyyn herkkukaupan fiilistä. Muutamasta maistamastani tuotteesta oli lähes mahdotonta mainita se yksi suosikki, kun kaikissa oli se oma runsas ja niin jotenkin ranskalainen vivahde. Huomasin, että näitä herkkuja maistellessani hoin koko ajan vain yhtä kysymystä – mistä näitä voi ostaa? Omaksi pettymykseksi, mutta varmasti monen iloksi voin kertoa, että näitä ihanuuksia ja muita showroomissa esillä olevia maahantuojien studio Suzamor ja Decoration de Famille Oy:n tuotteita on paremmin saatavilla muualla Suomessa kuin pääkaupunkiseudulla. Mutta tietenkin löysin jo omasta naapurista yhden sellaisen. Suosittelen siis kaikille herkkusuille!

Koska syömistä enemmän rakastan ruokkia muita, alkusyksyn piristämiseksi järjestän Mama Gastron Facebook sivulla tosi herkullisen tuotepaketin arvonnan. Paketissa löytyy kolme ihanaa Teministeriet teetä ja Le Comptoir de Mathilde sitruunainen oliiviöljy, eikä ne varmastikaan jää pölyyntymään kaappeihin. Käy siis tykkäämässä Mama Gastro fb-sivusta ja kommentoi mikä on sinun suosikki syysherkku. Ihana paketti voi olla sinun! Voit osallistua arvontaan 29.8. -1.9.2016, voittaja arvotaan 2.9.2016.  

Lisätietoa Le Comptoir de Mathilde tuotteista ja jälleenmyyjistä löydät tästä.

Teministeriet – teet löytyvät seuraavista liikkeistä: Herttanen Design, Pino, Olkkari, Hollyanna, Avelia.You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram