Paistettu broccolini ja kylmä sitruunakastike

torstaina, huhtikuuta 21, 2016


Tekemällä pienen kurkkaukseen suomalaisiin ruokablogeihin ei jää epäselväksi mikä tuote on just nyt rantautunut meidän ruokakauppoihin. Varsiparsa tai englanninkielisellä nimellä broccolini nimellä tunnettu kasvis on koristanut viimepäivinä blogeja ja inspiroinut kotikokkeja. Tämä Japanista alun perin lähtöisin oleva kasvis on parsakaalia pehmeämpi ja ehkä jopa hieman makeampi kevyt vaihtoehto. Hennot varret eivät tarvitse paljon kypsennysaikaa, jos olleenkaan, ja vihreä värikin kertoo jo jotain terveellisyydestä. Näitä kaunokaisia minäkin olen jo pitkään ihastellut ulkomaalaisten ruokalehtien sivuilla ja etsiskellyt eksoottisten vihannesten osastoilta. Nyt näyttää siltä, että ainakin monet K-ketjun kaupat ovat ottaneet sen laajasti omiin valikoimiin, ja hyvä näin.


Kokeilukerralla paistoin broccolinit vain hetken kevyesti pannulla ja tarjosin niitä paistetun lohen ja kylmän sitruunakastikkeen kera, josta taisi tulla minun uusi suosikki. Kevyt ja helposti valmistuva kastike varmasti sopii monien kesäisten herkkujen seuraksi, niinpä se sopii tällekin parille melkein täydellisesti. Broccolinia taas piti hankkia samaan tien lisää, joka seuraavaksi taitaa päättyä salaattiin. 


Paistettu broccolini ja kylmä sitruunakastike

n. 150 g broccolinia (varsiparsaa)
1-2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Kylmä sitruunakastike

1 rkl valkoviinietikkaa
1 pieni salottisipuli hienonnettuna
0,5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruuna
0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa ja pippuria

  • Valmistaa ensin kastike. Sekoita pienessä astiassa etikka, sipuli, valkosipuli ja anna seisoa noin 10 minuuttia.
  • Pesee sitruuna ja leikkaa se pituussuunnassa neljään lohkoon. Viipaloi lohkot poikittain mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja lisää se etikkaseoksen joukkoon. Lisää oliiviöljy ja mausta hieman suolalla ja pippurilla. Anna maustua muutama minuutti ja lisää lehtipersiljaa ennen tarjoilua.
  • Lämmitä pannulla hieman oliiviöljyä ja lisää joukkoon pesty varsiparsa. Mausta hieman suolalla ja pippurilla ja paistaa kääntäen noin kolme minuuttia. Tarjoa sitruunakastikkeen ja paistetun kalan kera. 

You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Broccolinit on kyllä valloittaneet blogit ihan kokonaan! Itsekin tilasin niitä eilen kaupasta, mutta olivat meillä myynnissä jollain muulla nimellä, niin menivät mieheltä ohi. Mutta eiköhän tässä vielä ehdi :) Ihanilta näyttävät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joku pilipili oli se kolmas nimi, ihan siis tosi outo, etkä voi syttää miestä;) Mutta suosittelen, minä tykkäsin!

      Poista
  2. Hih,tämä näyttää nyt olevan kevään trendikasvis,kun sitä on tehty joka toisessa blogissa.Itselläni on tällä hetkellä broccoliiniä lähes 2 kiloa jääkaapissa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, selkeästi Suomen kevään trendikasvi. Teillä on varmasti ollut jo hiemen pidempää kaupoissa ;) Ja tietenkn täällä sitä myydään n. 200g paketeissa)))

      Poista
  3. Herkullisia ja terveellisiä ruokia teet, mutta oikea suomennos on varsiparsakaali, ei varsiparsa. Parsa on ihan eri vihannes.

    VastaaPoista

Instagram