Kun laiskuus iski.. Lohta keväisellä vihannespedillä
sunnuntai, huhtikuuta 10, 2016
Jääkaapissa
odotti herkullinen pala lohta ja nippu kaunista vihreätä parsaa, tietenkin.
Sanon tietenkin, koska nyt kun se on jossain päin maailmaa sesongissa ja sitä
on meillä saattavilla, jaksan herkutella sillä siihen asti kunnes kotimainen
sesonki on ohi, eli vielä aika monta kuukautta. Siellä ne siis odottivat ja suunnitelmissa
oli herkullisen viikonloppuaterian valmistus kunnolla paneutumalla asiaan.
Mutta kun se hetki koitti, takana oli hektinen viikko ja tapahtumarikas päivä,
joten ajatus ei oikein kulkenut ja sohva kutsui luokseen huomattavasti
houkuttelevammin kuin keittiö, joten ajattelin vain poiketa siellä, vaikka vain
vartiksi. Mielessä ehdin jo laskea illan aterian rimaa, mutta turhaan.
Jääkaapin
tutkiskelun jälkeen vihanneslaatikossa löytyi myös hieman lehtikaalia, jonka
ajattelin sopivan hienostuneen parsan kaveriksi. Tämä pari vaan näytti niin
vihreältä, että joukkoon oli pakko lisätä hieman ohuita porkkanasuikaleita. Hieman
mausteita, herkullista hapokkuutta etikasta, kauniit lohipalat päälle ja
vartiksi uuniin. Lautaselle pääsi herkullinen annos kevättä ja raikkautta ja
taas kerran pääsin toteamaan, että vähemmän on monesti enemmän. Itselläni toki siinä
on vielä paljon opeteltavaa.
Lohta keväisellä vihannespedillä (3-4 hlö:lle)
1
nippu vihreää parsaa
1-2 porkkanaa
n.
0,5 l lehtikaalilehtiä
2
rkl oliiviöljyä
1
rkl siiderietikkaa
n.
600 g lohta
1
tl savupaprikajauhetta
suolaa
ja pippuria
- Kuori parsa ja leikkaa tangot puoliksi. Kuori porkkana ja leikkaa kuorimaveitsellä pitkiä, ohuita suikaleita. Pese lehtikaali ja revi lehdet hieman pienemmiksi. Yhdistä parsa, porkkana ja lehtikaali ja mausta oliiviöljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Levitä seos uunivuokaan tai pellille.
- Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla. Asettele lohipalat vihannesten päälle nahka alaspäin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes lohi on sopivan kypsä.
2 kommenttia
Namskis:) Tekisin lohta useinkin,ellei se täälläpäin olisi pakastettunakin aika tyyristä.
VastaaPoistaMutta teillä on kyllä vaikka mitä ihania herkkuja ;)
Poista